Новий регламент роботи міської ради зніме напруження під її стінами і демократизує процеси ухвалення рішень, - Н. Савинська (фото)

Олександра Суфіянова  |  Вівторок, 8 грудня 2015, 17:54
Особливо перед черговою сесією міськради вже нового сьомого скликання треба говорити про ухвалення нового регламенту роботи міської ради Харкова. Це допоможе зняти і напруження під стінами виконкому і демократизувати процеси ухвалення важливих рішень. Про це сьогодні, 8 грудня, під час прес-конференції у Харківському кризовому інфоцентрі повідомила Надія Савинська.
Новий регламент роботи міської ради зніме напруження під її стінами і демократизує процеси ухвалення рішень, - Н. Савинська (фото)

Сьогодні, 8 грудня, у Харківському кризовому інфоцентрі пройшла прес-конференція контактної робочої групи за участю Марії Андреса ("Платформа громадянський сил"), Надії Савинської (ДемАльянс) та Ігора Черняка (Харківський Антикорупційни центр) з питання внесення змін до Регламенту роботи Харківської міської ради.

За словами Надії Савинської, 24 грудня 2015 року виповниться рік, як у Харкові відбулися перші сутички під стінами міської ради. "Тоді декілька політичних партій, громадських організацій утворили таку ініціативу. З тих пір почався процес "відкриття" міської ради, її доступності до простих громадян. Ситуація склалася таким чином, що через два-три протистояння під час сесій ми зрозуміли, що варто діяти зовсім по-іншому, тобто діяти конструктивно, іти на конструктивний діалог з міською владою".

Пізніше, у лютому 2015 року, активістами контактної групи був розроблений проект рішення стосовно регламенту роботи міської ради шостого скликання, - розповіла Савинська.

«І кілька місяців нас маринували в робочих групах, нарадах і так далі. І з усіх наших правил було ухвалене лише одне - про 24 години, щоб люди могли подавати заяву на сесію за 24 години. Але в принципі цим демократичні поправки - вони так і не були повністю ухвалені, і фактично ми бачимо, що цей процес протистояння триває вже майже рік».

Здавалося б, що тут складного – відкрити міську раду, прийняти новий регламент. Виходить, що таким чином, наша міська рада не зовсім спроможна ухвалити демократичні норми, про які вже рік кричать громадські активісти, - переконана Надія Савинська.

"Виходить, що вони нас не чують або не хочуть чути, тому ми тут і зібралися, щоб в черговий раз проаналізувати це питання. Особливо перед черговою сесією ради вже нового скликання, сьомого скликання, треба говорити про те, що зараз є найнеобхідніше, хоча б здавалося і не дуже пріоритетне, але прийняти новий демократичний регламент на нових засадах роботи міської ради Харкова. Це значно знімить напруження під стінами міської ради і відкриє, демократизує процеси ухвалення рішень разом з громадою, їх депутатми, які знаходяться у міській раді", - підкреслила учасниця прес-конференції.

comments powered by HyperComments