Що відстоювали сьогодні представники харківського бізнесу під час пікету? (фото)

П'ятниця, 18 грудня 2015, 15:44
Представники малого і середнього бізнесу Харкова, Конституції 18 грудня, які вийшли на пікет на площу, захищають не лише своє майбутнє, але і майбутнє усієї України.
Що відстоювали сьогодні представники харківського бізнесу під час пікету? (фото)

На думку харківських бізнесменів, ліквідація спрощеної системи оподаткування - це чергова спроба уряду залізти до них в кишеню і створити додаткові можливості для корупціонерів.

"Наші вимоги - провести реальну податкову реформу, яку анонсував Кабмін", - заявив Олександр Чумак, президент "Асоціації приватних працедавців", керівник Харківського регіонального штабу Коаліції підтримки спрощеної системи оподаткування.

У мітингу брали участь більше ста підприємців з Харкова і області. Мітингарі тримали плакати: "Рієлтори - за спрощену систему", "Дергачі - за єдиний податок", "Захистимо упрощенку", та ін.

Чим загрожує відмова від спрощеної системи оподаткування

Введення касових апаратів, громіздкий облік, збільшення штрафів, зростання податкового навантаження до 20%. Як підсумок - смерть малого бізнесу України.

За підсумками пікету мітингарі прийняли звернення до Президента, парламенту і Кабміну.

Текст резолюції

Ми, приватні підприємці, учасники мітингу-протесту, реалізуючі своє конституційне право на участь в управлінні державою, зібрались на цьому мітингу, аби висловити свій протест та готовність до акцій громадянської непокори в зв’язку з можливим прийняттям Верховною Радою України закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні» та внесення змін до Податкового Кодексу України. Ці зміни призведуть до знищення спрощеної системи оподаткування.

Під виглядом боротьби з корупцією та тіньовим бізнесом, Уряд намагається наповнити бюджет за рахунок збільшення податкового тягаря на малих та середніх підприємців, які працюють легально та не бажають переходити в «тінь».

Підприємці не одни раз вказували на необхідність зосередити роботу Уряду на недопущенні розкрадання бюджету на стадії його наповнення та на стадії витрачання, необхідності створення умов для залучення внутрішніх та зовнішніх інвестицій. Підприємці наголошували, що це стане можливим лише у разі, якщо влада розпочне боротьбу з корупцією.

На жаль, влада ігнорує наші звернення та намагається, черговий раз, залізти до нас в кишеню та створити додаткові можливості для корупціонерів нас обдирати.

Щоби не допустити банкрутства значної кількості підприємців, переходу їх в «тінь», запобігти руйнації економіки і самої Держави, ми вимагаємо:

1. Від депутатів Верховної Ради:
- не голосувати за прийняття проекту закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні»,
- прийняти рішення про накладання мораторію на внесення будь-яких змін на спрошену систему оподаткування.

2. Від Президента України:
- в разі прийняття Верховною Радою закону України «Про створення конкурентних умов в оподаткуванні та стимулювання економічної діяльності в Україні», не підписувати його та накласти на нього вето,

3. Від Прем’єр-міністра України:
- припинити спроби руйнації спрощеної системи оподаткування,
- припинити розкрадання бюджету України.
Ми висловлюємо недовіру діючому уряду, та вимагаємо припинити повернення країни до часів азаровщини та злочинної влади «сім’ї» Януковича.

 

comments powered by HyperComments