Харківський антикорупційний центр оприлюднив результати досліджень (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 22 грудня 2015, 16:32
22 грудня співзасновники Харківського антикорупційного центру провели прес-конференцію, де оприлюднили результати своїх досліджень.
Харківський антикорупційний центр оприлюднив результати досліджень (фото)

Представники Харківського антикорупційного центру свого часу провели аналіз виконання Закону України «Про очищення влади», який стосується відповідності декларацій керівників департаментів та представників міської ради їх реальним доходам. Таким чином, були проаналізовані доходи 115 чиновників. Було виявлено 18 осіб, які цю перевірку не пройшли. Це переважно керівники департаментів та голови адміністрацій, які не вказали свої реальні доходи.

Таким чином, до цього списку потрапили: Букрєєва Ольга, Нехорошков Роман, Захаревич Сергій, Марцишенко Ігор, Золотарьов Ігор, Веліканова Олена, Кобзар Яна, Коваленко Володимир, Котковський Володимир, Артикуленко Олексій, Багацький Віталій та Чумаков Володимир.

Проте представники Харківського антикорупційного центру зазначили, що вони жодним чином не будуть стверджувати, що вищеозначені особи свідомо приховують свої доходи. «Ми не уповноважені робити такі заяви, – розповів Дмитро Дробот, – точно так ми не можемо з усією стовідсотковою впевненістю стверджувати, що конкретно це майно належить цим людям, хоча воно не зазначено в деклараціях. Ми всього лише говоримо, що є невідповідність між тим, що зазначено в деклараціях і тим, що зазначено у відкритих державних реєстрах. Є державні профільні органи, які повинні в цій ситуації розібратися».

Всі зібрані дані будуть передані до відповідних державних інстанцій. Тепер представники Харківського антикорупційного центру планують з січня провести аналогічну перевірку представників облдержадміністрацій Харкова та області.  

comments powered by HyperComments