На реконструкцію медустанов області піде 80 млн грн

Четвер, 24 грудня 2015, 19:13
За ці гроші поліпшать стан 5 медустанов Харківської області. Про це розповіла Юлія Світлична, віце-губернатор ХОДА.
На реконструкцію медустанов області піде 80 млн грн

Гроші на ремонт дав Європейський інвестиційний банк. За проектом передбачається два транші. Перший - 242 млн гривень. Їх витратять на 21 проект. Поліпшать соціальні умови для біженців із зони АТО: відновлять і відремонтують житло, школи, дитсади і лікарні. На минулій сесії депутати вже прийнляи від цього банку грошы. За 80 млн грн відремонтують і утеплять 5 лікарень, а також відреконструюють 2 корпуси обласної клінічної лікарні, поліпшать стан дитячої лікарні №1, а також центру боротьби зі СНІДо і туберкульозного диспансеру, повідомила Світлична.

Другий транш варто чекати в 2016 році. Крім того, додала замголови, Харківщина взяла участь в конкурсі, який організували Європейський інвестиційний банк і Мінрегіонального розвитку будівництва і житлово-комунального господарства України, і підготувала найбільшу кількість проектних пропозицій.
Харківська область, підкреслила Юлія Світлична, - особлива. Тут важливе географічне місцерозташування. Регіон – на кордоні з АТО. Важливо розуміти, що є проблема, пов'язана з переселенцями, яких, за офіційними даними, зареєстровано 207 тисяч, - вони користуються тими ж умовами, що і інші люди в області.

«Тому в частині комфортного перебування цих людей на території Харківщини ми намагаємося зробити усе можливе для того, щоб, в першу чергу, жодним чином не утрудняти жителів області, а в другу, звичайно, забезпечити усіх переселенців тими необхідними послугами, яких вони потребують», - підкреслила Юлія Світлична.


Довідка. Україна і Європейський інвестиційний банк підписали фінансову угоду за проектом «Надзвичайна кредитна програма для відновлення України» 22 грудня 2014 року.

Цей проект - це рамкова позика, яка призначена для фінансування інвестицій в швидке відновлення в малих масштабах пошкодженої інфраструктури у багатьох секторах з метою подолання наслідків конфлікту в східній Україні.


Проект охоплює:
- Донецьку і Луганську області в межах територій під контролем Уряду України;
- три області (Харківську, Дніпропетровську і Запорізьку), що є сусідами, які зазнають сильного тиску на інфраструктуру соціальних послуг і інші сфери у зв'язку зі значним припливом ВПЛ і іншими проблемами, пов'язаними з конфліктом;

- інші області, що приймають значну кількість ВПЛ, для надання допомоги в рішенні проблем посиленого тиску на соціальну інфраструктуру і з точки зору розселення.
22 квітня 2015 року ця фінансова угода була ратифікована Верховною Радою України. 13 травня 2015 року фінансова угода набула чинності.

 

 

 

comments powered by HyperComments