Студентам розповідатимуть про антикорупційне законодавство (фото)

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 25 грудня 2015, 18:35
Під час своєї прес-конференції представниці ГО «Свідомі», розповівши про причини виникнення корупції у вишах та надавши статистичні дані, перейшли до методів її подолання.
Студентам розповідатимуть про антикорупційне законодавство (фото)

Наприклад, серед таких методів Марина Ягленко назвала підвищення цінності освіти і якості навчання, що має не тільки відобразитися на корупційній складові, а й значно покращити рівень знань випускників навчальних закладів. Цьому сприятиме і належне забезпечення соціального захисту викладачам. Також протидіяти корупції повинні громадські організації: під час заходу було сказано, що рух громадських організацій «Суспільне протистояння» має взяти на себе постійний моніторинг освітнього процесу. Він спонукатиме студентів та викладачів займати активну позицію щодо боротьби з корупцією у вишах».

 

Валерія Мотальова-Кравець розповіла, що їх організація вже направила листа до Міністерства науки та освіти. В ній вони висловили прохання щодо співпраці в проведенні освітніх лекцій по антикорупційному законодавству серед студентів. Проведення цих лекцій заплановане на січень та лютий наступного року. Список вишів, де вони пройдуть, буде відомий згодом.

«Кожен повинен знати про свої права і про те, як їх потрібно захищати, – підкреслила Марина Ягленко, – на жаль, більшість вишів таку роботу зі студентами не проводить. Також ми хочемо на своїх лекціях донести ідею про те, що ситуація в цій сфері не зміниться до тих пір, коли самі студенти не будуть свідомо ставитися до своєї освіти».

Попередній матеріал

comments powered by HyperComments