Учасники проекту «Станція Регіон» розповіли, з якими проблемами стикаються переселенці (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 грудня 2015, 18:13
Під час презентації проекту «Станція Регіон» представники громадських організацій розповіли, з якими проблемами доводиться стикатися вимушеним переселенцям.
Учасники проекту «Станція Регіон» розповіли, з якими проблемами стикаються переселенці (фото)

Як було сказано раніше, в межах проекту «Станція Регіон» надається безкоштовна допомога переселенцям у вигляді юридичних, психологічних та інформаційних консультацій. Це дало можливість людям, які беруть участь в цьому проекті, краще дізнатися про проблеми внутрішньо переселених осіб. Наприклад, як зазначила Аліса Веневцева, координаторка проекту «Станція Регіон», ці люди нерідко мають проблеми з доступом до таких послуг, як отримання довідки переселенця, а також вони стикаються з неетичним ставленням до себе. За її словами, така ситуація стоїть найбільш гостро в Ізюмі, Куп’янську та Вовчанську.

Крім того, самі переселенці можуть не говорити про свої проблеми, вважаючи, що вони нікому непотрібні. «Ми намагаємося переконати їх у тому, що вони повноцінні члени суспільства, громадяни України, – розповів Олег Скоробогатих, юрист пункту «Станція Дана», – намагаємося при проведенні консультації не просто зробити її якісною, а підійти до цієї справи глибше, розібрати з людиною суть проблеми, пояснити якими законодавчими актами регулюється дана проблема. І разом з ними розібратися, як можна вирішити її і якими способами».

Олег Скоробогатих розповів, що часом виникають проблеми з отриманням довідок, адресної допомоги і реєстрації в якості переселенця. Наприклад, були випадки, коли людям відмовляли в отриманні відповідної допомоги, мотивуючи це тим, що їх населений пункт не знаходиться безпосередньо на окупованій території. 

comments powered by HyperComments