В Харкові випускають календарі для допомоги онкохворим дітям (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 28 грудня 2015, 20:36
В Харкові видається календар під назвою «Моя Україна» на 2016 рік. Всі вилучені від його продажі кошти підуть на лікування хворих дітей-переселенців.
В Харкові випускають календарі для допомоги онкохворим дітям (фото)

«Всі отримані кошти ми перечислимо на лікування діток, – зазначила авторка ідеї Ірина Ткаченко, редакторка видавництва «Ранок», – в основному це онкологічні захворювання. Тому ми використали всі наші можливості і продаємо їх через через мережу магазинів «Книголенд», через наші філіали та представництва, а також через «Станцію Харків»».  

На сторінках календаря можна побачити фотографії таких харківських фотографів, як Володимир Оглоблін та Кіра Джафарова. Всі роботи вони надали безкоштовно. Календар вийшов тиражом в півтори тисячі екземплярів. Половина з них вже була розпродана.

«Я допомагала грішми, допомагала харчами, – розповідала Ірина Ткаченко, – але для мене це нічого не коштувало. В мене були ресурси. Я знала людей, які погодилися безкоштовно дати контент, які погодились розробити дизайн. Я знала типографію, яка погодилася все зробити швидко, якісно і недорого. В мене була необхідна інформація. І так вийшов цей календар».

«Цей календар коштує 50 гривень, – зазначила Юлія Піменова, координаторка «Станції Харків», – і ці 50 гривень йдуть на порятунок одного маленького життя. Адже ніхто не знає, який саме препарат може допомогти. У нас зараз на черзі біля десяти діток. Вони очікують купівлі ліків. І ми всіма силами намагаємося продати ці календарі щоб добути необхідні кошти».

«Скоро новорічні свята, Різдво, – додала Ірина Ткаченко, – хотілося б сказати, що це час не тільки для святкувань, подарунків та листівок. Це ще час для добрих справ. Так, їх варто робити і протягом всього року. Але зараз це просто необхідно». 

comments powered by HyperComments