Подарунок на Різдво. Харківські діти з вадами здоров’я передали ляльки власного виробництва малечі на Донбасі

Середа, 6 січня 2016, 11:54
Цілий ляльковий театр, який харківські діти з вадами здоров’я зробили власноруч, вирушав на Різдво до малечі садочка «Івушка», що на Донбасі. Ці ляльки, впевнені педагоги, - це добра арт-терапія для дітлахів, які пережили стреси, що пов’язані з війною.
Подарунок на Різдво. Харківські діти з вадами здоров’я передали ляльки власного виробництва малечі на Донбасі

Про це повідомило видання "Статус кво" з посиланням на  "Радіо Свобода".  Вихованці харківського навчально-виховного комплексу №2  майстрували ляльок близько місяця. Подаровані презенти вже використовуються в репетиціях вистави «Рукавичка», яку влаштують діти з садочка «Івушка», що в селі Первомайське (Донеччина).

Фахівці кажуть, ляльковий театр – це добра арт-терапія для тих дітей, які пережили стреси під час війни. Дитсадочок «Івушка» відвідує 27 вихованців. За словами Діни Гасанової, завідувачки закладу, зараз вибухів поменшало, а от в січні 2015 року снаряди прилітали на територію закладу, були руйнування, однак все вже полагодили.

За словами педагогів, малеча по-різному реагувала на вибухи: одні боялися, інші звикали та закривалися у собі. У такій ситуації важливо вчасно втішити малюка, відволікти від тривоги, створити комфортні умови. Для цього у нагоді стають ігри та пізнавальні вистави. Тому ляльковий театр, який передали дітлахи з Харкова, швидко припаде до душі малечі з Донеччини.

У наборі ляльок – персонажі українських казок: є тут і дід з бабою, і миша, і зайці, і лисиці, і вовки та жабенята. За допомогою цих казкових героїв можна показувати казки: «Лисиця та журавель», «Солом’яний бичок», «Колобок», «Рукавчика», - усього 8 вистав.

Перший показ вистави «Рукавичка» вихованці дитсадочка у Первомайському влаштують тоді, коли повернуться після канікул, які оголосили через сильні морози. Гасанова, завідувачка закладу, обіцяє записати відео версію вистави з харківськими ляльками і через волонтерів передати харківським друзям та іншим, хто захоче подивитися ролик.

 

comments powered by HyperComments