У суді Полтави будуть допитувати Терехова, віце-мера Харкова, та поліцейського (оновлено)

Понеділок, 25 січня 2016, 11:34
Сьогодні у суді Полтави розпочалося сьоме засідання у справі мера Кернеса. Під час нього допитуватимуть представника поліції та заступника мера Харкова Ігора Терехова.
у суді полтави будуть допитувати терехова та поліцейського

Сьогодні під час сьомого засідання у справі Кернеса у Полтаві допитуватимуть віце-мера Харкова Терехова та представника поліції. Вони мають розповісти про обставини справи, йдеться про побиття активістів Євромайдану та погрози вбивством від Кернеса та його охоронців.

Додано. Кернес та його охоронці вже у залі полтавського суду. Підтримати мера прибув також нардеп Валерій Писаренко.

Об 11.18 приїхали на засідання і активісти, які принесли з собою кілька десятків плакатів. Об 11:24 до зали завітав суддя Андрій Антонов. Адвокат Зелькіна повідомила, що потерпілі не прибули через особисті причини. Захисниця сказала, що її підзахисні, якщо буде потрібно, приїдуть на наступне засідання та дадуть відповіді на питання.

Адвокати мера звернули увагу на активістів з розгорнутими плакатами. На думку захисників, таким чином вони продемонстрували неповагу до суду. Суддя зробив активістам зауваження, попросив сісти і згорнути плакати.

11.30 Почався допит Ігоря Болюха, колишнього начальника МВС Харкова. Він розповів, що в ніч на 26 січня 2014 року побачив потерпілих у будівлі міськуправління МВС. За словами свідка, ніяких тілесних ушкоджень у них не було.

Треба нагадати, що мера Харкова Кернеса та його охоронців (Євгена Смицького та Віталія Блинника) звинувачують у побитті євромайданівців Сергія Ряполова та Олександра Кутяніна. За словами самого мера Кернеса, кримінальне провадження нібито проти нього сфабрикували.

Також слід відзначити, що 18 січня 2016 року у Полтаві відбулося шосте засідання у справі Кернеса по суті. Минулого разу захист мера звернувся до судді з вимогою покарати постраждалого Ряполова, який, на думку Кернеса та його адвокатів, поводив себе начебто по-хамськи.

 

 

 

Фото Дозор

comments powered by HyperComments