Ігор Болюх розповів, що з мером зустрічався тільки на нарадах в міськраді

Понеділок, 25 січня 2016, 16:12
Ігора Болюх розповів, що з мером зустрічався тільки на нарадах в міськраді. Про це під час засідання у справі мера Кернеса повідав колишній начальник МВС Харкова.
Ігор Болюх розповів, що з мером зустрічався тільки на нарадах в міськраді

Після допиту Ігоря Болюха, колишнього начальника МВС Харкова, суд почав задавати питання Ігору Терехову, віце-меру міста.

Перший віце-мер розповів, що увечері 25 січня 2014 року знаходився в готелі «Національ», де обговорював з Геннадієм Кернесом питання життєдіяльності міста. За словами свідка, Кернес був одягнений у в'язаний светр, чорні джинси і уги.

Терехов додав, що Кутяніна і Ряполова уперше побачив у відеосюжеті в Інтернеті 13 березня 2014 року, коли мера викликали на допит в Генпрокуратуру, а на площі Свободи проходив багатотисячний мітинг в його підтримку. Свідок також повідомив, що зустрівся з потерпілими вже під час одного з допитів. Свідок додав, що виходячи з холу готелю нічого незвичайного не помітив.

Терехов розповів, що знає Андрія Васильєва (активіст, який того дня був разом з Кутяніним в машині біля готелю "Національ" ) по ситуації, коли того звільнили з ХОДА за те, що закупив путівки в неіснуючий дитячий табір.

«Це була резонансна справа, воно освітлювалося в ЗМІ і усе місто було цим обурене», - розповів перший віце-мер.

Захисника мера Олександра Гунченко обурило, що прокурори ставлять питання свідкові сидячи, тоді як навіть адвокат Зелькіна підіймалася.

Адвокат Циганков  заявив Зелькіній: «Специфічність цього процесу в тому, що Ви є помічником нардепа Антона Геращенка, який методично із самого початку чинив тиск на суд».

Відповідаючи на питання, свідок також повідомив, що тим вечором не бачив у готелі «Національ» людей в міліційній формі і в принципі ніколи не зустрічав там Ігора Болюха.

Сторона держзвинувачення попросила суд залучити до звинувачувального акту матеріали кримінального провадження. На думку захисту мера, у прокурорів така можливість була, але вони нею не скористалися, а на цьому етапі це недоцільно, оскільки вже визначений порядок слухання.

За словами адвокатів, раніше вони були позбавлені можливості ставити питання, які стосувалися матеріалів справи.

«Якщо клопотання буде задоволено, то буде порушено рівність сторін», - повідомила захисник Юлія Плетньова.

«Це клопотання спрямоване на те, щоб перешкодити суду вивчати обставини», - заявив адвокат Циганков.

Нагадаємо, що згідно із затвердженим судом порядком, до розгляду документів повинні перейти після завершення допитів свідків.

Нагадаємо, сьогодні, 25 січня 2016 року триває 7-е засідання у справі Кернеса по суті. Цього разу мали допитувати Ігора Терехова та Ігора Болюха (віце-мера міста та колишнього начальника МВС Харкова).

 

comments powered by HyperComments