Харків може залишитися без гарячих батарей та водопостачання?

Середа, 27 січня 2016, 12:41
У тому, що може статися, винні два підприємства: водоканал та тепломережі Харкова. Саме вони періодично не сплачують за споживану електроенергію. Про це повідали у «Харківобленерго».
Харків може залишитися без гарячих батарей та водопостачання?

За свідченням «Обленерго», у Харківському регіоні може статися енергетичний колапс. На підприємстві наголосили, заборгованість  «ХТМ» та «Харківодоканалу» за енергію 573 млн грн: з них у водного підприємства – 476, 7 млн грн., у теплового – 96, 4 млн грн.

На 27 січня 2016 року водоканал Харкова використав за місяць енергії на 36, 3 млн грн., а сплатив лише за 8,5 млн грн..

За твердженням представників обленерго, за договором про постачання електроенергії їхнє підприємство має право припинити постачання електроенергії водоканалу та тепломережам, якщо є заборгованість, оскільки підприємство не має права припуститися боргів перед «Енергоринком» за куплену енергію, адже області обмежать її постачання.

Від початку 2016 року, пояснили в обленерго, застосовують правило повернення боргів за електроенергію по декадах. Уперше в Нацкомісії з врегулювання енергетики застосовують нові фінансові санкції до «Харківобленерго». Запроваджено додаткові щодобові відрахування коштів з поточного рахунку компанії на користь оптового постачальника електроенергії. Такі заходи почали застосовувати за підсумками першої декади січня 2016 року.

comments powered by HyperComments