Оператори телекомунікацій збираються провести страйки у лютому

Середа, 27 січня 2016, 15:51
З методів впливу на громадськість вибрані мітинги, відключення інтернету по всій країні, подання скарг в СБУ і Президентові.
Оператори телекомунікацій збираються провести страйки у лютому

За словами директора провайдера «Павлабор» Володимира Падюкова, 3 лютого оператори планують передати звернення і пакет скарг в антикорупційний Комітет ВР, припинити подання доступу в Інтернет по усій Україні на одну годину і організувати прес-конференцію. 11-12 лютого учасники мітингів мають намір передати звернення і пакет скарг в СБУ і знову припинити подання доступу в Інтернет по усій Україні на одну годину. 20 лютого буде передано звернення і пакет скарг Президентові, «відключений» Інтернет по усій Україні на одну годину, організована прес-конференція.

Оператори протестують проти монополії компаній, на балансі яких знаходяться опори телекомунікацій.

Як повідомляє видання Internet.ua, «сьогодні на ринок приходять технології 3G і 4G. Вони вимагають побудови локальних кабельних мереж, які мають на увазі, що з щільністю в 100-200 метрів повинен стояти пристрій, до якого підведений Інтернет і живлення, завдання якого забезпечити зв'язок.

Вирішити таке завдання можна, виключно розмістивши бази на опорах, аналогічно ліхтарям вуличного освітлення. Тому зв'язківці вимушені співпрацювати з балансоутримувачами опор.

Але енергопередавальні компанії грубо зловживають монопольним становищем, виставляють завищені необгрунтовані ціни.

Оскільки попередні методи вирішення цього питання, враховуючи судові позови, виявилися недієвими, оператори зв'язку вирішили йти на крайні заходи.

«Попри те, що ми як би конкуренти, практично в кожній області, населеному пункті оператори і провайдери об'єднуються в групи, щоб протистояти беззаконню з боку влади. Найбільша група (близько 180 операторів) представлена громадськими організаціями. Чи будуть вони висувати свого представника, мені доки не відомо. Проте, від Сумської, Чернігівської, Дніпропетровської областей вже узгоджуються представники. Багато хто, не бажаючи передчасно афішувати скарги, може привезти їх без попередження», - сказав Володимир Падюков.

 

 

comments powered by HyperComments