Індія та Харківська область будуть і далі співпрацювати у напрямі машинобудування, фармацевтики, науки та освіти

Четвер, 28 січня 2016, 15:17
Індійські партнери співпрацюють із чималою кількістю харківських промислових підприємств таких, як «Електроважмаш», «ФЕД» та інш. Крім того, у вищих навчальних закладах Харківщини навчається близько двох тисяч індійських студентів, які переважно опановують медичні та IТ- спеціальності. Усе це співробітництво слід продовжувати і надалі.
харківська область та індія і надалі будуть співпрацювати у напрямі машинобудування, науки та освіти

Про це під час зустрічі з індійським послом Маноджем Кумаром Бхарті розповіла Юлія Світлична, заступник губернатора регіону.

Найбільш перспективні сфери для співпраці між Харківщиною та Індією – енергетика, сільське господарство, фармацевтика, машинобудування, наука та освіта. У цьому плані, за твердженням Світличної, чимало досягнень. Індія давно вже має чимало спільних проектів з такими харківськими підприємствами, як «Електроважмаш», ФЕД і інші. А у ВИШах міста вчиться близько двох тисяч студентів з Індії, переважно вони опановують такі спеціальності, як медицина та IТ-технології. У цьому напрямі робота має продовжуватися і далі.

Манодж Кумар Бхарті відзначив, що індійські підприємства дійсно успішно співпрацюють з низкою харківських машинобудівних заводів, і висловив упевненість у тому, що ці стосунки будуть розвиватися.

Також він висловив зацікавленість у залученні харківських фахівців у сфері нових технологій.

Нагадаємо, Харківська область також налагоджує співпрацю з китайською провінцією Хэйлунцзян і її центром - містом Харбін.

comments powered by HyperComments