У Харкові День народження Вікіпедії відзначать Вікімарафоном

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 29 січня 2016, 14:34
Завтра в Харкові стартує дводенний Вікімарафон, приурочений до дня створення україномовної Вікіпедії.
У Харкові День народження Вікіпедії відзначать Вікімарафоном

Вікімарафон стартує 30 січня і триватиме два дні. Взяти в ньому участь зможуть всі охочі. Під час марафону учасники будуть писати нові статті до української Вікіпедії, а при знанні мов – до англійської та кримськотатарської. Також вони матимуть нагоду поспілкуватися один з одним та обмінятися власним досвідом редагування Вікіпедії. В заходах також братимуть участь досвідчені редактори, які зможуть поділитися своїми навичками та досвідом з новачками.

«Вікіфлешмоб з минулого року став щорічним заходом для популяризації Вікіпедії та залучення нових користувачів, – розповів Сергій Петров, координатор проектів ГО «Вікімедіа Україна» у Харківській області, – приурочується він саме до Дня народження української Вікіпедії. Публічні заходи під час Вікіфлешмобу ми назвали Вікімарафонами. Це публічний захід, марафон редагування, де всі охочі збираються в одному місці, щоб редагувати наживо. Нарешті, це єдиний захід для всіх охочих, які бажають навчитись редагувати Вікіпедію».

«Цього року Вікімарафон відбувається у ХОУНБ, які є постійним партнером ГО «Вікімедіа Україна», а також в ХНУРЕ, студенти якого дуже скоро долучяться до редагування Вікіпедії, – додав Сергій Петров, – під час Вікімарафону досвідчені вікіпедисти допоможуть всім охочим навчитись редагувати сторінки Вікіпедії та створити свою першу статтю. Також вони будуть готові відповісти на всі запитання щодо Вікіпедії. І, звісно, на День народження прийнято дарувати подарунки. Тому учасники Вікімарафону, які напишуть статті, отримають невеличкі вікісувеніри. І після завершення заходу відбудеться спілкування в неформальній обстановці з чаєм, кавою та печивом». 

comments powered by HyperComments