На День Крут близько 1500 курсантів університету внутрішніх справ присягнули на вірність українському народу (фото, відео)

Субота, 30 січня 2016, 09:03
У день Пам'яті Героїв Крут півтори тисячі курсантів і магістрів Харківського національного університету внутрішніх справ прийняли Присягу співробітника поліції.
На День Крут близько 1500 курсантів університету внутрішніх справ присягнули на вірність українському народу (фото, відео)

Від імені міста випускників вітала заступник голови обласної державної адміністрації Юлія Світлична.
«Прийняти присягу на вірність народу України, особливо в такі важкі часи - дуже висока честь. Ми з вами живемо в епоху перетворень, становлення громадянського суспільства і розвитку нової - європейської, демократичної держави. Люди зачекалися нових перетворень. І саме на вас, на новій поліції, лежить завдання довести усім, що ми зможемо створити нову - незалежну, вільну сильну країну. Не помиліться, не зламайтеся, будьте стійкими на благо нашої рідної України», - сказала Ю. Світлична.

Також вона додала, що створення Національної поліції - один з кроків на шляху впровадження європейських реформ в країні:

«На Харківщині вже працює нова патрульна поліція. Звичайно, новій правоохоронній системі ще треба розвиватися. Але не можна не відзначити, що це - нова система, і до її представників у жителів області зовсім інше відношення, інший рівень довіри. Я сподіваюся, що нові поліцейські виправдають цю довіру, стоятимуть на варті прав і свобод громадян і стануть новим обличчям нашої державної служби».

Перед курсантами виступили і інші громадські особи.

«Це - не просто присяга, це - обов'язок перед вашими рідними і перед усім українським народом - забезпечувати їх права і свободи. Ви присягаєтеся захищати державу і суспільство від посягань. У вас є час навчитися і отримати усе необхідне, щоб гідно виконувати свій обов'язок і, при необхідності, міцно тримати зброю в руках», - сказав ректор ХНУВС Валерій Сокуренко

Валерій Сокуренко згадав, що присягу курсантів приурочили до дня пам'яті Героїв Крут.

«Майже 100 років тому молоді хлопці в нерівному бою захищали нашу країну і боролися за незалежність України. І сьогодні патріотично налагоджена молодь стала на захист країни і відстоює європейський вибір народу, - сказав Валерій Сокуренко. - Наші курсанти також прийняли присягу, зобов'язуючись захищати український народ. Але вони повинні робити це професійно: бути не просто патріотами, а спеціалістами - і саме цим відновити довіру до правоохоронних органів».

Почесний ректор ХНУВД Олександр Бандурка згадав про допомогу університету від обласного керівництва.

«Нам багато допомагає обласна державна адміністрація і особисто її керівник Ігор Райнін, який також є головою наглядової ради університету. З ним легко співпрацювати, він розуміє і підтримує усі наші ідеї і почини. І у рамках своїх можливостей надає допомогу», - сказав Олександр Бандурка.

 

comments powered by HyperComments