У Краматорську має відбутися суд у справі харківського патріота та борця з корупцією Олександра Ружанського

Понеділок, 1 лютого 2016, 11:00
Сьогодні, 1 лютого, має відбутися засідання у справі бійця АТО Олександра Ружанського. Він боровся проти корупції в системі військової прокуратури сил АТО. Чоловіку висувають звинувачення в тому, що він нібито вчинив хуліганство у вересні 2015 року.
У Краматорську має відбутися суд у справі харківського патріота та борця з корупцією Олександра Ружанського

Про це повідомили активісти групи "Харківська хунта" у соцмережі Фейсбук.

1 лютого, у понеділок, має відбутися засідання у справі бійця АТО Олександра Ружанського. Він боровся проти корупції в системі військової прокуратури сил АТО. Чоловіку висувають звинувачення в тому, що він нібито вчинив хуліганство у вересні 2015 року.

Насправді все було так: Ружанський був побитий у Краматорську за те, що він є військовми ЗСУ, однак у прокуратурі тих, хто на нього напав визнали постраждалими, один з них є посібником окупанта, а іншого вважають кримінальником «зі стажем». Ружанського ж прокуратура хоче посадити.

Усе це зацікавлення з боку правоохоронців до Ружанського пов’язане з тим, що останній розпочав невигідну діяльність проти представництва вищих чинів. Адже саме цей патріот повідомив про нову нерухомість сім’ї голови єдиної прокуратури сил АТО Костянтина Кулика. (Мова йде про три елітні квартири у Киеві, які він купив  протягом війни). Боячись повного викриття, ці вищі чини і почали цькувати українського бійця. Після чого боєць потрапив у немилість головного прокурора Анатолія Матіоса.

24 грудня вночі Ружанський був затриманий одинадцятьма правоохоронцями, його жорстоко побили й відправили до Краматорська. 25 грудня пройшов суд у його справі. Суддею Л.І. Переверзєвою (колишня суддя Ворошилівського суду Донецька)  було винесено наступний вирок - його взяли варту без альтернативи - внесення застави, не дивлячись на те, що тяжкість статті, за якою обвинувачується Олександр, передбачає заставу.

14 січня 2016 року пройшов суд з апеляції, аби змінити запобіжний захід Олександру Ружанському. Проте в ході судового засідання було видно, що все вже вирішили завчасно. Суд відхилив клопотання адвокатів про відвід прокурора, хоча докази були дуже вагомі. Сам же прокурор неодноразово показував свою необізнаність не тільки у справі, а й у самому  законі. А ще, як до того ж пояснив адвокат Тарасенко, Ружанський знаходиться за ґратами 20 днів, його справу веде близько 20 фахівців: 10 слідчих і понад 6 прокурорів. Слідчих дій не застосовували, окрім витягу комп'ютера, смартфонів, які, звісно, мають «безпосереднє» відношення у справі хуліганства. Перед тим, як озвучити рішення, прокурор взагалі не був на засіданні, а до судової зали зайшли автоматчитки, одразу стало зрозуміло їх місію й рішення боязких суддів.

"Викривши корупційні схеми високоповажних чиновників, що очолюють керівні посади в державному апараті, Олександра Ружанського тепер намагаються придушити за рахунок «справедливого» судочинства. Справа носить набагато серйозніший характер і чітко зачепила ту корупційну складову, яка розповсюдилася й прижилася в середовищі високопосадових осіб військової прокуратури України. Закликаємо громадськість максимально долучитися та підтримати українського воїна, який ступив на цей нелегкий шлях боротьби проти системи, що з кожною новою трагедією нашої країни розширює свій спектр наживи!", - повідомили активісти.

Суд має відбутися у Краматорську, на вул.Маяковського, 21 сьогодні, 1 лютого о 15.00.

comments powered by HyperComments