У Вовчанському районі цього року збираються оптимізувати 2 школи

Четвер, 4 лютого 2016, 11:57
У 2016 році ми виноситимемо на розгляд питання про реорганізацію двох шкіл. Згідно із законом, якщо відвідуваність навчального закладу менше 25 дітей, то РГА зобов'язана її реорганізувати або зберегти.
віталій мірошник розповів про закриття цього року у вовчанському районі ще двох шкіл

Про це 28 січня 2016 року під час загальних зборів депутатів усіх рівнів Вовчанського району повідомив заступник голови Вовчанської районної державної адміністрації Віталій Мірошник.

За словами Мірошника, у 2015 році у Вовчанському районі вже закрили 5 шкіл, до цього числа потрапив і інтернат №5 у м. Вовчанськ. Дітей перевели до більших навчальних закладів. А щоб вони могли діставатися на заняття, у районі закупили два автобуси, ще один транспорт передала область. "Сьогодні ці автобуси діють, підвезення здійснюється до 15 шкіл. Згідно із законом, якщо малеча знаходиться більше ніж 3 кілометри від школи, її треба відвозити транспортом. Це питання під контролем відділу освіти району. Ми (РДА - редакц.) з нього питаємо та реагуємо на всі зауваження".

Та на цьому реорганізація не заевршена, повідомив заступник голови Вовчанської РДА. Цього року "ми виноситимемо на розгляд питання про реорганізацію двох шкіл. Згідно із законом, якщо відвідуваність навчального закладу менше 25 дітей, то РГА зобов'язана її реорганізувати або зберегти. Гроші, які виділяються на одну дитину, це близько 9 тисяч гривень, після аналізу, який ми провели, прийшли до висновку, що місцева рада це не потягне. На рівні районного бюджету на забезпечення по освіті у нас складає 12 млн гривень, після всіх заходів, котрі ми пропонуємо, забезпечення складе 1,5 млн гривень. Школи оптимізувати, з нашої точки зору, просто необхідно", - підкреслив Мірошник.

Також чиновник розповів і про інші заходи, які проводилися в сфері освіти Вовчанського району у 2015 році. Мова йде про реалізацію проектів "Разом у майбутнє", завдяки яким у 8 навчальних закладах замінили всі вікна та двері. На все це витратили 900 тисяч гривень.

Чиновник торкнувся і питання оздоровлення малечі району. За його словами, влітку 2015 на це витратили 405 тисяч гривень.

 

 

 

 

comments powered by HyperComments