Правоохоронна система продовжує працювати за старими схемами (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 4 лютого 2016, 16:30
Наразі тривають реформи у правоохоронній сфері. Проте, незважаючи на всі зміни, які в ній відбуваються, вона продовжує працювати за старими схемами, коли в пріоритет поставлений певний план, який мусить бути виконаний. Про об’єктивність судових вироків у цій ситуації годі говорити. Через це в Україні виправдальні вироки стали скоріш винятком із загального правила.
Правоохоронна система продовжує працювати за старими схемами (фото)

Про це 4 лютого 2016 року під час брифінгу у ХАКІ розповів Олександр Бишков, адвокат Харківської правозахисної групи.

Під час заходу було сказано, що немало українців зараз змушені звертатися за правосуддям до Європейського суду. За словами Геннадія Токарєва, директора стратегічних справ ХПГ, більшість цих скарг пов’язані з подіями на Сході. Наприклад, вони можуть стосуватися справ полонених, отримання фізичних травм, смерті мирних мешканців, а також насилля в місцях позбавлення свободи. Також він згадував про випадок, коли в одній із тюрем розповсюджувалася газета «Новоросія», яка містила заклики до сепаратизму. А що стосується адвокатської діяльності ХПГ, то адвокати, зокрема, займаються справами наркозалежних, які нерідко ще є ВІЛ-інфікованими. Це досить вразлива група людей, чиї права часто порушуються під час судового процесу і які не здатні відстоювати їх власними силами.  

Олександр Бишков, адвокат ХПГ, відзначив, що зараз проходять зміни в правоохоронній системі. Проте, за його словами, вона продовжує працювати за старими схемами, коли в пріоритет поставлений певний план, який мусить бути виконаний. Про об’єктивність судових вироків у цій ситуації годі говорити. Через це в Україні виправдальні вироки стали скоріш винятком із загального правила. Для порівняння, Європейський суд виносить близько 20-30% виправдальних вироків.

Також адвокати ХПГ розповіли про справи, з якими вони мали справу. Подробиці – на відео Накипело Live:

 

comments powered by HyperComments