У Харкові пройшов пікет на підтримку російського політв’язня (фото)

Юлія Гуш  |  Неділя, 7 лютого 2016, 20:46
Сьогодні в Харкові невеличка група людей пікетувала консульство РФ на знак солідарності з російським політв’язнем Ільдаром Дадіним.
У Харкові пройшов пікет на підтримку російського політв’язня (фото)

Пікет пройшов напроти російського консульства. Учасники акції тримали в руках український прапор та плакати з надписами «Свободу Ільдару Дадіну». Цим вони висловили свою солідарність з російським активістом, якого ув’язнили на три роки.

«Ми хочемо цим означити факт своєї підтримки політичних в’язнів в Росії, і зокрема – Ільдара Дадіна, – розповіла Вікторія Склярова, координаторка харківського Євромайдану, – це наш колега. Дуже світла особистість. Його незаконно ув’язнили на три роки за те, що він підтримував Україну. Цю акцію ми вирішили провести разом з росіянами та мешканцями інших країн світу на підтримку російських політв’язнів: Ільдара Дадіна, звичайно, і Олега Сенцова, і нашої Надії Савченко та усіх людей, яких було несправедливо ув’язнено, в’язнів сумління. Це така жахлива риса режиму, яка просто не дає людям висловлювати свої погляди».

Подібні акції мали пройти в різних містах як в Україні, так і за кордоном. «Тут ми згадали історію нашого руху, – продовжила Вікторія Склярова, – чому ми підтримуємо росіян, чому ми проводимо такі «місточки» між нашими народами, які намагалися зруйнувати за допомогою офіційної кремлівської пропаганди. Така позитивна, світла і добра людина, як Ільдар Дадін, просто вимагала від своєї країни дотримуватися Конституції. І за це його просто взяли, засудили, щось інкримінували й ув’язнили. Ми хочемо, щоб його звільнили. І також звільнили всіх в’язнів сумління. Також хочемо нагадати російському уряду, що настали інші часи. Вже ХХІ століття. І так чинити не можна». 

comments powered by HyperComments