Сторона звинувачення сумнівається у правдивості показань. Суд у Полтаві над Кернесом триває

Понеділок, 8 лютого 2016, 15:45
У Полтаві триває слухання у справі Кернеса. Адвокати підсудних та сторона звинувачення вже провели допит Олександра Колесника, колишнього слідчого Харківської міліції.
Сторона звинувачення сумнівається у правдивості показань. Суд у Полтаві над Кернесом триває

Наступним було допитано Дмитра Старостенка, працівника Держохорони. Цікаво, що відповідаючи на питання, він помилково назвав одного з охоронців мера Харкова Блинника Сергієм, хоча його звуть Віталієм, хоча раніше він заявив, що вони знають один одного.

Охоронець розповів, що 25 січня, коли начебто було побито активістів Євромайдану, було посилено режим охорони. Якщо за нормального графіку вони обходили готель раз на 2 години, то тоді це було треба робити щогодини, повідомив  Старостенко.

Також за словами свідка, він запам’ятав, як Власенко облишав у той день приміщення готелю. Адже, повідомив, «це входить до функціїних обов’язків».

Сторона звинувачення, у свою чергу, сумнівається у правдивості показань. Прокурор хоче зрозуміти, як можна було запам'ятати події того дня, якщо нічого особливого у той день не було.

Свідок сказав, що день був звичайним, жодних пригод не було, він розповів, що переважно стоїть біля центрального входу у готель, звідки видна стоянка. За словами охоронця, того вечора він не бачив там автівок з російськими номерами та машини, з яких би велася відозйомка.

Також свідок розказав, що близько восьмої вечора Кернес поїхав на джерело. Щоправда, за його твердженням, тісного спілкування ні з Кернесом, ні з охоронцями у нього не було.

У результаті він не зміг точно відповісти, звідки він дізнався про те, що Кернес поїхав на джерело. Питання йому ставили кілька разів, при цьому постійно свідка перебивав Кернес, кажучи, що він міг дізнатися про джерело зі ЗМІ. Хоча сам свідок відповідь дати не міг. Лише через декілька однакових питань свідок відповів: «Я про джерело дізнався зі ЗМІ, плюс Кернес був з рушником». Сторона звинувачення сумнівається в правдивості свідчень.

comments powered by HyperComments