Своєчасне обстеження може попередити розвиток онкозахворювань (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 8 лютого 2016, 19:27
Сьогодні в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція, присвячена проблемам неінфекційних хвороб і зокрема – онкологічним захворюванням.
Своєчасне обстеження може попередити розвиток онкозахворювань (фото)

Захід пройшов в межах проекту Бюро ВОЗ в Україні та Швейцарського агентства розвитку і співробітництва «Неінфекційні захворювання: профілактика і укріплення здоров’я в Україні». Приурочений він був до Всесвітнього дня боротьби з раком. Під час прес-конференції спікери розповіли про проекти з охорони здоров’я, які реалізуються в Україні та Харкові. «Один із таких проектів – це «Онкодозор», – розповіла Тетяна Леман, виконавча директорка ОО «Центр «Рівне право на життя»», – ми займаємося організацію цього проекту. Лікарі роблять свою справу і перевіряють людей, а ми ведемо облікові записи. «Онкодозор» працює з 2013 року».

Зокрема, під час цієї презентації була порушена тема профілактики онкологічних захворювань. Адже їх, за словами однієї із спікерок, легше попередити, аніж потім лікувати. В цьому можуть допомогти своєчасні профілактичні огляди, а також серйозне ставлення до власного здоров’я.

«Екологія, неправильний спосіб життя, неправильне харчування, шкідливі звички, психологічна нестабільність – все це соціальні проблеми, які тягнуть за собою проблеми із здоров’ям, – розповіла, Жанна Харківська, керівниця проектів ОО «Центр «Рівне право на життя»», – і проводячи соціальні проекти, ми, як громадська організація, беремо на себе функцію інформування. Наша основна задача – привернути увагу людей до того, що здоров’я повинне бути на першому місці. Наша задача – через інформаційні кампанії привернути увагу людей і через проекти мотивувати їх йти своєчасно перевірятися».

Докладніше на відео Накипело Live:

comments powered by HyperComments