Рівно за місяць у Нацполіції оголосять факти перевірки стосовно копів, які спостерігали за сутичкою між журналістами та активістами

Четвер, 11 лютого 2016, 16:57
Справу стосовно конфлікту між знімальною групою «Харьковских известий» та активістами кваліфікували як перешкоджання професійній діяльності журналістів (Стаття 171 ККУкраїни).
Рівно за місяць у Нацполіції оголосять факти перевірки стосовно копів, які спостерігали за сутичкою між журналістами та активістами

Через інцидент, що трапився вчора, 10 лютого, на Серповій, 4, де «Харьковские известия» знімали репортаж про самовільне будівництво, оператор-водій  вимушений був звернутися до лікарів, які діагностували в нього забиття хребта.

За твердженням прес-центру поліції, правоохоронцями були допитані всі учасники конфлікту, з одного боку котрого є репортери міського телеканалу, з іншого – Валентин Бистриченко та «Громадська Варта».

У свою чергу «Харьковские известия» повідомили, що їх водій-оператор Станіслав Колотилов наразі перебуває у лікарні невідкладної хірургії зі струсом мозку та численними забиттями.

За даними видання «Медіапорт», Валентин Бистриченко переконує, що це журналісти «Известий» йому завадили працювати. Себе він також вважає журналістом. Він вже написав у поліцію заяву на дії кореспондентки «ХІ», учасниці конфлікту Лесі Кочержук.

За інформацією видання «NR» з посиланням на прес-службу поліції, в управлінні вже призначили службову перевірку за фактом неналежного виконання патрульними службових обов’язків.

У разі підтвердження фактів, патрульним «світить» дисциплінарне стягнення.

Нагадаємо, вчора, 10 лютого 2016 року у Харкові на вул. Серповій, 4, стався конфлікт між журналістами та громадськими активістами.

comments powered by HyperComments