Борги КП та незавершені кримінальні справи: міськрада продовжує діяти за старими схемами

Юлія Гуш  |  П'ятниця, 12 лютого 2016, 17:41
Сьогодні в Харківському кризовому інфоцентрі відбулася прес-конференція з приводу колосальних боргів комунальних підприємств Харкова та корупційних схем Міської ради.
Борги КП та незавершені кримінальні справи: міськрада продовжує діяти за старими схемами

Під час заходу була порушена тема боргів перед «Харківобленерго» комунальними підприємствами. Старі корупційні схеми продовжують діяти, влада та правоохоронні органи не дають коментарі щодо цих боргів, а кримінальні провадження, які були порушені проти певних посадових осіб КП восени 2014 року, не можуть зрушити з мертвої точки.

«Ми чуємо, що борги перед «Харківобленерго» збільшились, – розповів Дмитро Маринін, колишній депутат Міськради, – якщо в 2014 році «Харківодоканал» був винен «Харківобленерго» 430 мільйонів, то сьогодні він винен вже 480. Додався ще один боржник. Це «Харківські теплові мережі», таке саме комунальне підприємство Харківської міської ради, яке винне 90 мільйонів».

««Жилкомсервіс», по відношенню до якого відкрите кримінальне провадження, продовжує працювати за тими же самими схемами, – додав Маринін, – і на сьогоднішній день він винен «Тепловим мережам» близько 350 мільйонів, «Харківводоканалу» – 300 мільйонів. А загальний борг перед «Харківобленерго» – 570. В принципі, якщо б «Жилкомсервіс» не дівав гроші в незрозумілому напрямку, то не було жодних проблем з оплатою енергії. Окрім того, в цьому році вже виділено більш ніж 50 мільйонів так званої «фінансової» допомоги на «Жилкомсервіс», а на «Харківводоканал» – біля 100 мільйонів гривень».

За його словами, на сьогоднішній день в «Жилкомсервісі» «загубилося» близько мільярда гривень, які мешканці заплатили за обслуговування житлового фонду. Проте на сьогодні ні міськрада, ні облдержадміністрація не дає на пояснень таким боргам.

Богдан Ткачук, волонтер групи «Вільні Люди», зазначив, що ще півроку назад була відкрита ціла низка кримінальних срав проти певних представників комунальних підприємств. Проте вони так і не були доведені до свого логічного завершення, а винуватці не понесли покарання за свої порушення. «Йде розслідування, – розповів він, – рік, півтора. До сих пір вилучають речові докази, до сих пір проводяться незрозумілі слідчі дії. До суду дійшла тільки одна справа щодо хабаря сумою в 10 тисяч гривень. Я не буду в цю справу сильно заглиблюватися, адже є інші – в півмільйона, 86 мільйонів, 12 мільйонів…».

Більш докладно з цього приводу на відео «Накипело Live»:

 

comments powered by HyperComments