Харківські активісти приєдналися до блокування російських фур

Юлія Гуш  |  Понеділок, 15 лютого 2016, 18:06
Сьогодні в Харківській області активісти приєдналися до акції з блокування фур з Росії, що рухаються на українську територію.
Харківські активісти приєдналися до блокування російських фур

Про це розповів волонтер групи «Вільні люди» Богдан Ткачук під час прес-конференції. Він підкреслив, що дана акція, яка стартувала в Закарпатській області, була підтримана активістами в багатьох інших регіонах країни.

«Але на мапі не було Харківської області, – зазначив він, – в соцмережах почали переписуватися небайдужі громадяни нашої області та цікавитися – а як же Харків? Ми промовчимо, ми тихенько будемо чекати рішення Кабміну або вдамося до більш активних дій? Однозначно, ми не залишимося осторонь. Ми дуже швидко акумулювали сили, інформацію і вчора в районі восьмої-десятої години вечора вже зрозуміли, що звідси буде йти колона у бік Гоптівки, найбільш великого митного пункту в області».

За словами Богдана Ткачука, активісти підготували колективне звернення до Верховної Ради, ХОДА та президента. В документі сказано, що вони обурені бездіяльністю уряду та інших державних установ. І так як активісти не бажають, щоб російські вантажівки заїжджали на територію України, вони були змушені вдатися до мирної громадської акції протесту. Це звернення було сьогодні затверджене в ХОДА. Після чого 10-15 автомобілів вирушили до пункту пропуску Гоптівка.

Громадські активісти тоді поспілкувалися з керівником митного посту і передали звернення. Вони тоді твердо заявили, що не допустять пересування російських фур на українській території. І на цьому інформаційна акція завершилася, зазначив Ткачук. Він додав, що сьогодні відбудеться засідання штабу, який виник спонтанно за участі активістів та керівників громадських організацій. Там вивішать, якими будуть подальші дії учасників акції.

 

comments powered by HyperComments