Світлична розповіла, як на Харківщині йде боротьба з корупцією

Вівторок, 16 лютого 2016, 17:48
Посольство США бачить в ХОДА рівноправних партнерів і підтримує в реалізації антикорупційної системи на території Харківської області.
Світлична розповіла, як на Харківщині йде боротьба з корупцією

Про це під час прес-конференції 16 лютого повідомила віце-губернатор області Юлія Світлична.

«Харківська область стала другою в Україні після Одеської, яка підписала такого роду план спільних дій. Це говорить про те, що посольство бачить в нас рівноправних партнерів і підтримує наші дії в частині впровадження антикорупційної системи», - відзначила Юлія Світлична.

Вона пояснила, що план заходів припускає розробку і впровадження нових програм, які допоможуть вести системну боротьбу з корупцією на території Харківської області. Перші результати цієї роботи, за оцінками заступника керівника обладміністрації, будуть видні вже протягом півроку.

«У першу чергу, проекти будуть спрямовані на прозорість бюджетних процесів, створення в області глобальної масштабної антикорупційної програми, яку ми погоджуємо з СБУ, Національним антикорупційним бюро, поліцією. Також проекти торкатимуться системної роботи по детінізації економіки і усуненню усіх тіньових схем в області», - підкреслила Юлія Світлична.

Вона також повідомила, що цим питанням буде присвячено засідання настановної колегії облдержадміністрації за участю правоохоронців, яке пройде на наступному тижні.

Ще одним важливим напрямом спільної роботи ХОДА і посольства США в Україні стане подальший розвиток Центрів надання адміністративних послуг в усіх районах області. Йдеться і про підвищення якості послуг, і про розширення їх кількості.

«Також ми розробляємо один з проектів з будівництва Регіонального центру надання адміністративних послуг, який служитиме деякою базою для забезпечення жителів Харківської області логічними, зрозумілими і доступними сервісами. У нас є розуміння процесу і, сподіваюся, що за підтримки центральних органів виконавчої влади і наших міжнародних партнерів ми будемо одними з передовиків надання админуслуг в країні», - відзначила Юлія Світлична.

Вона пояснила: у рамках плану спільних дій уряд США надасть Харківській області і організаційну, і фінансову підтримку.

«Розмір фінансування не обмежений. Він залежатиме виключно від програм, які ми надамо, і тих дій, які спільно впроваджуватимемо», - відзначила заступник голови ХОДА.

 

comments powered by HyperComments