Завтра в Харкові стартує «Мовомарафон» (фото)

Юлія Гуш  |  Четвер, 18 лютого 2016, 17:59
19 лютого до Міжнародного дня рідної мови в Харкові стартує «Мовомарафон», який триватиме 21 день.
Завтра в Харкові стартує «Мовомарафон» (фото)

Проект організований харківським осередком Фундації регіональних ініціатив. «Мовомарафон» складається з двох частин або так званих «бігових доріжок». «Перша – це повне занурення в українську мову, – розповіла Світлана Охович, координаторка проекту, – з завтрашнього дня і по 10 березня запрошуємо говорити українською мовою на роботі, у навчальних закладах, у всіх ситуаціях, за винятком хіба що якихось конфузів чи специфічних моментів. Друга бігова доріжка – це неповне занурення, «лагідний Мовомарафон», в межах якого ми, організатори, будемо надсилати завдання. І таким чином покращувати рівень української мови у харків’ян».

Головна мета проекту полягає в тому, щоб мотивувати харків’ян спілкуватися українською та, взагалі, покращити їх рівень грамотності. На даний момент вже було зареєстровано 494 учасники. Організатори планували, що проект буде реалізуватися в Харкові та області. Проте вони почали отримувати листи від майбутніх учасників з інших регіонів України та навіть з-за кордону, де ті висловлювали своє бажання приєднатися до «Мовомарафону».   

«Було побоювання ,що харківська аудиторія не прийме цю ініціативу, – розповіла Валерія Харченко, організаторка проекту, – але дуже приємно, коли люди кажуть «В мене було давно таке бажання. Але, можливо, не вистачало якогось поштовху, якогось проекту. Того, що мене би підштовхнуло до переходу на українську мову. І ми не тільки заохочуємо людей спілкуватися українською. Ми ще хочемо зробити це спілкування більш фаховим, більш серйозним». 

comments powered by HyperComments