Нова послуга Київстар: заміна SIM- карти і відновлення номера - самостійно і дистанційно

Четвер, 18 лютого 2016, 15:32
Київстар першим на ринку України вводить послугу "Самостійна заміна SIM" для абонентів передоплаченого зв'язку. Тепер у разі втрати або ушкодження SIM- карти не треба приходити в магазин Київстар - досить купити стартовий пакет і "присвоїти" старий номер новій SIM- карті.
Нова послуга Київстар: заміна SIM- карти і відновлення номера - самостійно і дистанційно

Інноваційний сервіс "Самостійна заміна SIM" простий і безпечний: це дві дії, декілька годин очікування - і мобільний номер знову працює, але вже з новою SIM- картою. Де б не знаходився абонент, тепер він завжди зможе відновити свій номер без звернення в магазин Київстар. Вартість послуги - 5 гривен, які знімаються з абонентського рахунку після відновлення роботи номера

"Жителям сіл і невеликих міст було складно відновити мобільний номер, оскільки для цього доводилося шукати "сервісні точки" свого телеком-оператора в інших містах. Набагато простіше купити новий стартовий пакет. Тепер же кожен клієнт Київстар зможе залишатися зі своїм звичним номером. Сподіваємося, що завдяки цій послузі скоротяться випадки використання нових номерів тільки із-за втрати SIM- карти, - коментує Павло Даниман, начальник департаменту ціннісної пропозиції Київстар. - При цьому ми потурбувалися про те, щоб узабезпечити усіх клієнтів від дій зловмисників.

Послуга "Самостійна заміна SIM" згодиться і при купівлі нового мобільного пристрою, якщо SIM- карта не підходить для слота нового формату - Micro або Nano. Проте якщо абонент звернеться із заміною формату карти в магазин Київстар, тепер йому зроблять цей сервіс безкоштовно.

Щоб відновити свій номер телефону і присвоїти його новій SIM- карті, треба виконати два кроки. По-перше, купити стартовий пакет Київстар, вставити нову SIM- карту в телефон і активувати номер -набрати комбінацію для перевірки рахунку *111##00, не поповнюючи при цьому рахунок. По-друге, набрати комбінацію *245*380ХХХХХХХХХ*Z.Z##01, де 380ХХХХХХХХХ - номер телефону, який буде присвоєний новій SIM- карті, а Z.Z - дані "старої" SIM- карти : 19 цифр ICC коду (номер на обороті самої SIM- карти) або 8 цифр PUK1 (вказаний на утримувачі, до якого кріпилася SIM- карта).

Якщо SIM- карта або утримувач не збереглися, можна упізнати ці дані в системі «Мій Київстар» за наявності персонального пароля або у експерта довідкової служби Київстар, подзвонивши по номеру 466. При зверненні в call- центр оператор перевірить володіння номером, поставивши уточнювальні питання.

Після цього будуть відновлені номер клієнта, грошові кошти на основному і бонусному рахунках і підключені послуги. Важливо, щоб з моменту відправки запиту до виконання заявки стара SIM- карта не реєструвалася в мережі Київстар упродовж 7 годин. Якщо ж вона була знайдена і необхідність в привласненні номера новій SIM- карті відпала, треба просто вставити стару SIM- карту в телефон і включити його, не чекаючи виконання заявки.

Київстар також потурбувався про зручність клієнтів, яким необхідно бути на зв'язку під час відновлення номера. Відразу після відправки успішного USSD- запиту про заміну SIM на рахунок тимчасового номера будуть нараховані 100 хвилин для дзвінків усередині мережі Київстар і 100 Мб для користування інтернетом. Цього вистачає для вирішення екстрених питань. Поповнювати рахунок тимчасового номера не можна.

Особливу увагу Київстар приділив безпеці процедури, оскільки більшість власників банківських карт використовують мобільний номер для авторизації в системах самообслуговування банків. Щоб не допустити шахрайських дій, впродовж 7 годин проводиться перевірка реєстрації SIM- карти в мережі. Якщо в цей час відновлюваний номер буде зареєстрований в мережі, заявка на заміну SIM- карти не виконається. Додатково відміняється умова перевірки інформації по даті і сумі останнього поповнення рахунку для відновлення PUK- коду.

Детальніше про послугу "Самостійна заміна SIM" можна дізнатися на сайті Київстар.

comments powered by HyperComments