Герої не вмирають! Харкiв шанує пам'ять загиблих пiд час Маршу Гiдностi рiк тому (відео, фото)

Андрій Касьяненко  |  Понеділок, 22 лютого 2016, 18:45
22 лютого. Цей день запам'ятався харків'янам одразу двома знаковими подіями: легендарна акція протесту, що зірвала антиукраїнський з'їзд в Палацi Спорту 2014 року, організований екс-головою харківської ОДА Михайлом Добкіном і нинішнім мером Генадієм Кернесом; та мирний марш 2015 року, під час якого від вибуху міни загинули 4 людини.
Герої не вмирають! Харкiв шанує пам'ять загиблих пiд час Маршу Гiдностi рiк тому (відео, фото)

Сьогоднi, 22 лютого 2016 року, біля Палацу Спорту було відкрито пам'ятний знак загиблим: Данилу Дідику (15 років), Миколi Мельничуку (18 років), Вадиму Рибальченко (37 років) та Iгору Толмачову (52 роки).

На захід прийшло більше 300 людей. Напочатку батько Маринчак зачитав молитву. Після цього слово було надано заступнику голови Обласної державної адміністрації Михайлу Черняку, який сказав, що «загиблі є прикладом самовідданості державі». На відкритті були присутні родичі загиблих та постраждалі. Серед них і хлопці з батальйону «Харків-1», які супроводжували мітингувальників рік тому.

"Підрозділ повернувся з фронту без втрат у особовому складі, виконав всі поставлені перед ними задачі. Ніхто з бійців I гадки не мав, що рідне мирне місто приховує таку небезпеку. Це ще одна причина завжди буди напоготовi", - вважає командир батальону «Харків-1».

«Те, що сталося 22 лютого минулого року, тільки посилило мою впевненість у тому, що я зробив правильний вибір та прийшов служити своїй батьківщині» - каже один з бiйцiв добробату, що був поранений, прикриваючи громадських активiстiв пiд час вибуху рiк тому.

За словами адвоката постраждалих Олега Головкова, наразі є три затриманих, яким інкримінується організація теракту. Також він зазначив, що суть такого явища, як тероризм полягає у тому, щоб вселити страх у розум людей, і саме той факт, що сьогодні тут зібралося так багато харків'ян, є найкращою відповіддю терористам. "Харків не боїться!", - каже вiн.

comments powered by HyperComments