Сьогодні згадували харків’ян, які загинули під час минулорічного теракту (фото)

Юлія Гуш  |  Понеділок, 22 лютого 2016, 21:06
22 лютого в Харкові був відкритий пам’ятний монумент на честь харків’ян, які загинули в результаті минулорічного теракту.
Сьогодні згадували харків’ян, які загинули під час минулорічного теракту (фото)

Пам’ятник був встановлений поблизу Палацу спорту, де і сталася ця трагічна подія. Тоді в результаті теракту згинуло четверо харків’ян – це Ігор Толмачов, Данило Дідик, Микола Мельничук та Вадим Рибальченко. Мешканці міста, які були присутні на відкритті, вшанували їх пам’ять хвилиною мовчання. Серед них були друзі та родичі загиблих, які поділилися з присутніми своїми спогадами про них.

Вікторія Склярова, координаторка харківського Євромайдану: «Це наша данина тим, хто загинув. Ми прийшли сюди, щоб нагадати людям про те, що не мирне ще життя в Україні. Що ці люди наклали на нас певний обов’язок творити Україну, про яку вони мріяли. Країну, в якій будуть працювати закони, країну, в якій людина не буде боятися правоохоронців. І ця подія гуртує нас. Нас, українців, потрібно зайвий раз гуртувати. Бо є люди, які дуже часто сперечаються, які вважають, що їх правда важливіша за правду інших, що вона одна єдина правильна. Дуже важко нам між собою гуртуватись і працювати спільно заради однієї мети. Тому ми перед обличчями наших друзів, наших колег, які віддали своє життя, маємо зрозуміти і почути один одного. І творити нову Україну».

Василь Рябко, фронтмен гурту «Папа Карло»: «Цей камінь буде нагадувати про те, що мирні люди, які торік тут загинули, вийшли захищати своє місто і не допустили сюди російську агресію. І один з хлопців, якому було всього п’ятнадцять років, і всі інші загиблі – це справжні герої України. Вони так само належать до Небесної Сотні».

Надія Савинська, голова ХОО ПП «Демальянс»: «Я вважаю, що будь-який пам’ятник є символом. У даному випадку це пам’ять про згиблих. Вони загинули під час першого жахливого, великого теракту на Харківщині. Це жертви гібридної війни Російської Федерації проти України. І оцей пам’ятник є нагадуванням для харків’ян про те, що навіть у мирному місті можуть статися такі речі».

Присутні на відкриті пам’ятника харків’яни скандували гасло «Герої не вмирають». Вони покладали до нього квіти та запалювали лампадки. Деякі з них тримали в руках українську символіку. Завершився захід виконанням державного гімну.

Фоторепортаж

comments powered by HyperComments