Андрій Тарасенко: «Ми готуємось до будь-яких варіантів: починаючи від переворотів і закінчуючи мирним шляхом»

Юлія Гуш  |  Вівторок, 23 лютого 2016, 22:34
Про пріоритети та цілі діяльності нинішнього «Правого сектору» розповів Андрій Тарасенко, керівник громадсько-політичного напрямку організації.
Андрій Тарасенко: «Ми готуємось до будь-яких варіантів: починаючи від переворотів і закінчуючи мирним шляхом»

Тарасенко заявив, що в «Правому секторі» відбулися кардинальні зміни, які в свою чергу дали поштовх переформатовати та змінити його структуру. Він додав, що організація в своїй діяльності продовжує наслідувати ті цілі, які ставилися перед «Правим сектором» в момент його створення. За словами Андрія Тарасенка, у них з колишнім керівництвом ПС свого часу скалися методологічні розбіжності. «Ми говоримо, що шлях до вільного Донбасу та Криму лежить через Київ. Дмитро Ярош, навпаки, говорить що неможна розхитувати Київ. Бо буде ще гірша війна. Путін нападе». А на думку Тарасенка, в одній організації не може бути двох різних точок зору.

Щодо майбутніх виборів, то «Правий сектор» буде брати в них участь. Проте використовуватиме їх перш за все як додаткову можливість пропагувати організацію та її ідеї. Що є пріоритетним напрямком діяльності нинішнього ПС.

«Держава працює на власну кишеню, – розповів Андрій Тарсенко, – а дехто на ворогів. Дивиться або на схід, або на захід. Працює або на Брюссель, або на Москву. Шлях, який ми задекларували два роки тому – це національна революція». За його словами, результатом такої революції має стати зовсім нова країна, яка «працюватиме на українську націю».

«Методи досягнення цього, – однозначно революційні, – заявив він, – бо в державі мають статися революційні перетворення. Якщо йти еволюційним шляхом, шляхом виборів, шляхом парламентаризму – то це не працює. Зараз на кожному кроці всі, починаючи від влади і закінчуючи будь-яким депутатом, кричать про те, що потрібні системні зміни в країні. Але їх парламентським методом не виходить ніяк зробити. Можна тільки революційним. Революція передбачає зміну системи і структури влади, а також людей при ній. Ті Майдани, які називали революціями, не є такими. Бо мінялися тільки люди при владі. Жодних системних змін не відбувалося. А як воно відбудеться? Знову ж таки, тільки Господь бог може знати. Ми готуємось до будь-яких варіантів: починаючи від переворотів і закінчуючи мирним шляхом. Тут вже як вийде». 

comments powered by HyperComments