У Харкові був створений громадський рух «Самоврядування»

Юлія Гуш  |  Середа, 2 березня 2016, 20:37
Презентація цього руху сьогодні відбулася в приміщенні Харківського кризового інфоцентру.
У Харкові був створений громадський рух «Самоврядування»

Громадський рух «Самоврядування» був започаткований 25 лютого за участі представників територіальної громади міста. «У Харкові трапилося чергове чудо, – розповів координатор напрямків Юрій Кальченко, – громадські активісти об’єдналися в громадянський рух під назвою «Самоврядування». Ми більше року займалися практичною роботою і вирішили зробити це».

Сергій Шармазамов зачитав рішення, які були прийняті на цих зборах: «По-перше, розпочати розбудову всеукраїнського позапартійного громадянського руху під гаслом «Живимо за Конституцією»; по-друге, створити робочу групу по напрацюванню програми громадянського руху щодо розбудови місцевого самоврядування та визначення основних напрямків діяльності, запропонувати усім громадянам України за власним бажанням приєднатися до участі у робочій групі; по-третє, звернутися до громадян України, членів територіальних громад, громадських об’єднань та рухів, народних представників усіх рівнів, членів політичних партій про створення всеукраїнського громадянського руху самоврядування із закликом до спільної діяльності».

До руху «Самоврядування» долучилися громадські діячі, експерти, правозахисники, підприємці та волонтери. Його головна мета полягає в тому, щоб брати участь у захисті прав та свобод, передбачених Конституцією. «Взявши Конституцію і прочитавши її, я зрозумів, що прав у нас більше, ніж ми знаємо, – заначив Борис Івакін, координатор «ІН Центр», – і за Конституцією саме територіальні громади є первинними об'єктами самоврядування. Але у нас просто не існує територіальних громад як таких. Тому що люди не знають своїх прав. Їм ніхто і ніколи не говорив про це».

Фото Харківського кризового інфоцентру

comments powered by HyperComments