У Харкові відбулися збори загонів територіальної оборони (фоторепортаж)

Понеділок, 7 березня 2016, 14:16
6 березня під Харковом відбулися збори загонів територіальної оборони Харківської області.
У Харкові відбулися збори загонів територіальної оборони (фоторепортаж)

У зборах узяли участь загони територіальної оборони районів Харкова, а також Зміївської роти охорони.

За словами координатора харківської територіальної оборони В'ячеслава Целуйка, збори повинні були проходити на одній з військових баз, проте військкомат в останню мить не дав дозволу на проведення, тому заняття було в лісі, прямо біля воріт бази.

«Про територіальну оборону мало хто знає. Це великий пропуск обласного військкомату, який не проводить відповідну роботу. Територіальною обороною потрібно займатися. На власну територіальну оборону виділяються кошти з обласного бюджету, але частенько вони не використовуються», - розповідає В'ячеслав Целуйко.

Між тим, активісти за свої гроші купують екіпіровку і проводять заняття. Тренування проходять кожного тижня.

Більшістю з активістів керує бажання захистити країну і місто у разі виникнення небезпеки.

«Я займаюся волонтерським рухом з березня 2014 року, і це логічне продовження: допомагати армії на фронті і бути готовим захистити своє місто у разі загрози», - розповідає В'ячеслав Целуйко.

«Я займаюся близько року. Це треба країні, треба мені. Оскільки я не військовозобов'язаний, я знайшов себе тут», - ділиться учасник одного із загонів Олександр.

«Я проводжу заняття з весни 2014 року. Оскільки в нашій групі в основному професійні страйкболісти, ми як люди мілітаризовані, зрозуміли, що в країні може початися війна. Основний сенс для нас - дати людям, які йдуть на фронт, більше шансів вижити», - розповідає один з бійців Зміївської роти охорони Сергій Сич.

За словами координатора харківської територіальної оборони В'ячеслава Целуйка, заняття розпочиналося з теоретичних курсів. Коли прийшов перший наказ з Генштабу про проведення зборів територіальної оборони на базі військкоматів, багато хто з активістів взяв у них участь. Проте після цього ініціативи від військкоматів не виходило, тому люди стали самоорганізовуватися.

Серед інструкторів - як колишні військові, так і цивільні: є ветерани АТО, а є люди, які в силу своєї професійної довоєнної діяльності мають необхідні знання.

Приєднатися до загонів територіальної оборони може будь-який патріотично налагоджений харків'янин. Звернутися можна в «Товариство сприяння обороні» (вул. Плеханівська, 16).

 

 

 

comments powered by HyperComments