Харків’яни знову зберуться біля російського консульства (фото)

Юлія Гуш  |  Середа, 9 березня 2016, 10:05
Сьогодні о дванадцятій годині дня біля російського консульства продовжиться безстроковий мітинг на підтримку Надії Савченко.
Харків’яни знову зберуться біля російського консульства (фото)

У Харкові триває безстроковий мітинг на підтримку Надії Савченко. Вчора харків’яни знову зібралися біля російського консульства, щоб висловити свою солідарність з українською льотчицею. Учасники мітингу вимагали звільнити Надію Савченко, яка оголосила сухе голодування. Вони тримали в руках плакати з надписами «Звільніть нашу Надію», «Надія є», «Надію, їж», «Відпусти моїх людей!» тощо. Також мітингувальники закликали російську владу звільнити політв’язнів Сенцова і Кольченка, які зараз перебувають за гратами в Росії.

«У Харкові оголошена безстрокова акція на підтримку Надії Савченко, – розповіла волонтерка групи Help Army Іванна Скиба-Якубова, – пікети відбуваються вже третій день поспіль. Власне кажучи, ми сьогодні говоримо не тільки про Надію Савченко, ми говоримо і про інших наших полонених, які незаконно ув’язнені в російських судах, про Сенцова і Кольченка, про тих людей, які перебувають в полоні так званих «ДНР» та «ЛНР». Багато з них залишаються безіменними, ми не знаємо їх імен, але ми хочемо витягнути їх історії на світ і почати про них говорити. Тому що ми хочемо, щоб всі наші люди, всі наші військові та цивільні, які є незаконно ув’язненими, щоб вони повернулися додому до України».

«Ми збираємося біля російського консульства близько дванадцятої години дня, – додала вона, – це той час, коли Надії має бути винесений вирок. Якщо він знову буде відкладений, то ця акція буде тривати і далі. Завтра ми збираємося, щоб разом дочекатися вироку та підтримати один одного. Знову ж таки, підтримати Надію, підтримати її прекрасну маму, її героїчну сестру Віру, сказати їм, що ми до останнього будемо з ними».

comments powered by HyperComments