Звернення харків'ян до Надії Савченко і безстрокова акція

Четвер, 10 березня 2016, 13:14
Друзі, доброго дня. Чотири дні поспіль у Харкові тривають акції на підтримку Надії Савченко.
Звернення харків'ян до Надії Савченко і безстрокова акція

На сьогоднішньому мітингу харків'яни записали свої звернення до Надії та її родини. Хочемо, щоб наші вітання хоча б трошки підтримали і цих героїчних жінок – Надію, Віру, Марію Іванівну, а також усіх тих, хто разом із нами плаче, слухаючи її останнє слово в суді. 

 

Якщо ви будете готувати якісь оглядові матеріали про те, як пройшли мітинги FreeSavchenko по Україні, просимо сміливо використовувати наші візуальні матеріали.

Під час харківських мітингів ми говорили не лише про підтримку Надії, а й ще про дві важливі речі:

  • про те, що маємо цікавитися долею кожного нашого полоненого (військового чи цивільного). Неправильно і непристойно, що переважна більшість із них наразі є медійно безіменними. Ми мусимо знати їхні імена й долі, підтримувати їхні родини;
  • про ситуацію з жінками-військовослужбовими, адже лише дві справді військові спеціальності в наших Збройних Силах жінка може посідати офіційно: пілот і штурман (стараннями тієї ж Надії Савченко). Де-факто жінки можуть служити і снайперами, і розвідниками і таке інше, а де-юре числяться в кращому випадку інженерами, отримують в рази меншу заробітну платню тощо. Ця дискримінаційна політика має бути змінена.

Ми підкреслюємо, що наші акції є і будуть виключно мирними (скажімо, вчора ми з дітьми запускали на територію консульства РФ паперові літачки з написами "Надії – волю", діти малювали літачки крейдою на асфальті): так само, як Надія не транслює ненависть (лише насмішку над недолугими спробами зламати цей народ), не транслюємо її й ми. Але й так само, як Надія, ми будемо стояти до кінця.
 


З надією на повернення Надії –
волонтерська група Help Army

Іванна Скиба-Якубова, +380 97 905 82 98

 

comments powered by HyperComments