У Полтаві відбулося чергове засідання по суті у справі Кернеса, мера Харкова (фото)

Понеділок, 14 березня 2016, 18:46
У Київському райсуді Полтави відбулося чергове, одинадцяте засідання по суті у справі Харківського міського голови Геннадія Кернеса. І, якщо минулі суди раніше п'ятої вечора не закінчувалися, то сьогодні слухання продовжилося лише до першої дня.
У Полтаві відбулося чергове засідання по суті у справі Кернеса, мера Харкова (фото)

Як і на попередніх засіданнях, правоохоронців було мало як у будівлі суду, так і в приміщенні.

Геннадій Кернес і його захисники прибули заздалегідь. Підтримати міського голову також приїхав народний депутат Валерій Писаренко. Потерпілий Сергій Ряполов був присутнім, а його товариш Олександр Кутянін так і не прийшов - до суду він передав клопотання з проханням слухати справу без нього. Також був відсутній один з адвокатів потерпілих - Євген Музичук.

На сьогоднішньому засіданні допитали двох свідків, один з них - інспектор поліції Олег Ветляєв. Правоохоронець розповів, що в 2014 році працював інспектором ДАІ, а увечері 25 січня оформляв дорожньо-транспортну подію по вулиці Новгородській, але сам на місце не виїжджав - усі документи йому передали. Подробиць аварії свідок не пам'ятав, оскільки "пройшло багато часу".

Захисниця Кернеса Лідія Изовітова кілька разів заявляла протести, які стосувалися питань, що задавалися прокурором Олександром Ганіловим. За її словами, держобвинувач допитував свідка не по суті - намагався з'ясувати, як говорив свідок раніше і чи не давили на нього. Також адвоката обурило, що прокурор назвав свідка "Олегом", що, на думку захисника, є приниженням честі і гідності. Кернес також попросив зробити зауваження Ганілову, оскільки той, за його словами, систематично давить на суд.

Другим суд допитав Валерія Липчанського, екс-замначальника ДАІ міста Харкова. Чоловік працював в органах внутрішніх справ до жовтня 2015 року і зараз знаходиться на пенсії. Свідок повідомив, що з присутніх в залі особисто ні з ким не знайомий. Також чоловік нічого не пам'ятає про аварію, що сталася 25 січня 2014 року на Новгородській.

Під час допиту Кернес заявив, що прокурор ставить свідкові неприпустимі питання, а саме чи "був знайомий свідок з главою МВС міста Ігорем Болюхом і чи часто вони спілкувалися ночами". Мер попросив суд знімати подібні питання. Проте, Липчанський відповів, що знайомий з Болюхом, але контактував з ним тільки по робочих моментах. Відповідаючи на питання судді, свідок розповів, що не виїжджав на місце вказаної аварії, так вона була «не резонансною».

Після завершення цього допиту прокурор повідомив, що сторона держзвинувачення викликала до суду ще двох свідків - Овчарова і Болотникова, але обидва не явилися. Захисник Гунченко нагадав, що тривалі переїзди і сам судовий процес виснажливі для мера, тому запропонував провести наступне засідання за два тижні. Кернес погодився зі своїм адвокатом і попросив зробити такий графік слухань постійним.

У результаті, наступне засідання призначили на 28 березня. Початок - в 11.00.


 

 

comments powered by HyperComments