Учасники АТО та переселенці матимуть нагоду відкрити власну справу

Вівторок, 15 березня 2016, 14:52
У Харкові реалізується проект «Новий відлік», який дасть можливість переселенцям, учасникам АТО та їх родинам відкрити власну справу.
Учасники АТО та переселенці матимуть нагоду відкрити власну справу

Проект був презентований під час прес-конференції, яка пройшла у Харківському кризовому інфоцентрі. Його, за Олександра Чумака, президента ХОГО «Асоціація приватних роботодавців», започаткували задля того, щоб допомогти цій категорії населення відкрити власну справу, створити нові робочі місця і таким чином дати їм можливість швидше адаптуватися до нормального, мирного життя.

«Ми всі розуміємо, що коли у нас почались проблеми на Сході та в Криму, великий потік переселенців перемістився з тих районів на підконтрольну Україні територію, – розповів Олександр Чумак, – і постало дуже серйозне питання, яким чином можна допомогти людям адаптуватися та соціалізуватися на новому місці. Завдяки фонду «Відродження» минулого року ми провели перший етап проекту, який дав нам великий досвід. Ми його на сьогоднішній день поширюємо і на учасників АТО. І головна наша задача – це допомогти переселенцям і учасникам АТО».

«Я хочу підкреслити, що це другий етап проекту, – зазначила Олена Розсказова, представниця фонду «Відродження», – перший був реалізований минулого року. І досить успішно. Ці проекти були запроваджені у чотирьох областях. Центри з працевлаштування внутрішньо переміщених осіб були відкриті у Києві, Львові, Одесі та Харкові. Але проаналізувавши всі чотири проекти, можна сказати, що у Харкові найуспішніше залучення місцевого бізнесу. З 35 проектів, 17 були частково чи повністю профінансовані місцевими бізнесменами. Отже, ми сподіваємося, що бізнес і цього разу підключиться до підтримки та фінансування».

За її словами, унікальність цього проекту полягає в тому, що людей будуть навчати тому,  як створити власний бізнес-план, як правильно прорекламувати свій продукт, в тому числі й у соціальних мережах, як налагодити зв’язки з місцевим бізнесом тощо. До навчання будуть залучені люди, які вже створили сласний бізнес у Харкові та можуть поділитися власним досвідом. А після цього навчання учасники напишуть власні бізнес-плани та візьмуть участь у конкурсі. Також вони можуть подати їх до інших фондів чи самостійно створити власну справу. 

comments powered by HyperComments