Поліцмейстерові Лозової пред'явили нелегальний металобрухт, наркопритони і декомунізацію

Максим Інкін  |  Середа, 16 березня 2016, 19:21
Ідея проведення громадських слухань по роботі місцевого відділу поліції належить «Лозівському Союзу учасників АТО».
Поліцмейстерові Лозової пред'явили нелегальний металобрухт, наркопритони і декомунізацію

Заслуховування звіту начальника місцевого відділу поліції М. Пономаря відбулося 15 березня 2016 року.

Ініціюючи слухання, активісти організували роботу наметів, де збиралися підписи на підтримку цих слухань. Потрібно відзначити, що підписів було зібрано значно більше, ніж цього вимагало чинне законодавство України.

Проте, за пропозицією Лзовского міського голови, був дещо змінений формат такої зустрічі, замість громадських слухань - заслуховування звіту глави Лозовской поліції на позачерговій сесії міської ради за участю громадськості.

Представники низки політичних партій і громадських організацій, що діють на Лозівщині, приєдналися до інформування населення про цей захід.

 

Після закінчення його доповіді, люди мали можливість поставити Пономарю питання, що хвилюють їх. Чим і скористалися. Були порушені десятки питань, як загальних так і особистих.

Перше питання задав міський голова. Він торкався заходів поліції у боротьбі з наркопритонами. Доходить до того, що наркомани буквально тероризують городян, а штрикавки стали невід'ємним видом Авілівки, враховуючи дитячі майданчики і шкільний двір.

Серед інших проблем, що торкнулися, були - відсутність належного контролю за парковкою автотранспорту, відсутність належного реагування на порушення закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні і заборона пропаганди їх символіки», діяльність несанкціонованих місць продажу, функціонування нелегальних пунктів прийому металобрухту, ігрових автоматів і тощо.

Місцеві фракції ВО "Батьківщина" і ВО "Свобода", а також громадські діячі, серед яких Центр громадських ініціатив "Народна дія", "Фонд розвитку Яковлівської сільради", ОО "Лозівський Союз учасників АТО", ОО "Жіночий легіон Лозівщини", Товариство німців "Відергебурт", "Самооборона" і інші активні громадяни міста і району, запропонували подібні слухання проводити не рідше за 1 раз на квартал.

Голова "Лозівського союзу учасників АТО" Сергій Бєсєда дав наступну оцінку обговоренню звіту начальника відділу поліції на своїй сторінці в соцмережі Facebook.

"На мою думку, відбулася дуже потрібна розмова, були поставлені важливі питання. Не на все з них було отримано відповідь, але це тільки початок. Головне бути не байдужими, займати активну життєву позицію. Тільки разом ми зможемо здолати усі перешкоди, зможемо побудувати нову поліцію, яка працюватиме для суспільства. Прошу усіх залучатися до цієї справи", - написав він.

 

 

 

comments powered by HyperComments