На Харківщині буде відкритий Центр підтримки малого і середнього бізнесу

Четвер, 17 березня 2016, 14:40
Під час зустрічі голови ХОДА з керівником Представництва ЄС в Україні та комісаром були підтверджені домовленості щодо відкриття Євросоюзом та Європейським банком реконструкції і розвитку Центру підтримки малого і середнього бізнесу на території Харківщини.
На Харківщині буде відкритий Центр підтримки малого і середнього бізнесу

Як передає прес-центр ХОДА, темою розмови також стала економічна ситуація Харківщини та потреби регіону в допомозі європейських організацій у вирішенні нагальних проблем, пов’язаних з вимушеними переселенцями. За словами Яна Томбінські, їх потреби за два роки змінилися. Спочатку їм допомагали реалізувати першочергові потреби, але тепер вже набули актуальності середньо- і довгострокові питання. Тому в цій ситуації має застосовуватися інший інструмент ЄС, який, зокрема, має надати підтримку бізнесу. Це допоможе переселенцям відкрити власну справу.

Цьому має сприяти відкриття Центру підтримки малого і середнього бізнесу. Ян Томбінський вже домовився з Ігорем Райніном, що проект буде реалізований у квітні. За словами голови облдержадміністрації, керівництво області приділяє увагу розвитку малого та середнього бізнесу та розуміє проблеми підприємців.

Райнін зазначив, що під час протестів представників малого та середнього бізнесу проти касових апаратів, представники ХОДА являли собою «єдину регіональну команду», яка підтримувала бізнес. «І не тому, що ми вважаємо, що введення касових апаратів не потрібно», – зазначив він, –«просто на цій стадії розвитку економіки ми б притиснули малий і середній бізнес».

Ян Томбінський бачить переселенців як силу, яка може залучитися до розвитку підприємницької діяльності та надавати робочі місця. Тому допомога у розвитку потенціалу – це одне з головних завдань співробітництва Євросоюзу та Харківської області.

comments powered by HyperComments