У об'єкти газодобування на Харківщині інвестують більше двох мільярдів

П'ятниця, 18 березня 2016, 09:57
У Харкові підписана угода про співпрацю з розвитку нафтогазового комплексу регіону на 2016 рік.
У об'єкти газодобування на Харківщині інвестують більше двох мільярдів

Угоду підписали губернатор області Ігор Райнын і голова правління ПАО "Укргазвидобування" Олег Прохоренко.

На думку І.Райніна, ця угода для регіону має велике значення, оскільки означатиме підтримку з боку газовидобувної компанії об'єктів житлово-комунальної, соціально-гуманітарної сфер, а також житлового фонду.

"Плануємо, що ПАО "Укргазвидобування" здійснить підтримку 16 об'єктів в 11 районах Харківської області. Це, в першу чергу, об'єкти житлового фонду, соціально-гуманітарної сфери, а також реконструкція і модернізація інженерних мереж", - повідомив Ігор Райнін.

Він уточнив, що в 2016 році за підтримки "Укргазвидобування" роботи проведуть на об'єктах в наступних районах: Балаклійському, Валківському, Барвінківському, Близнюківському, Вовчанському, Золочівському, Краснокутському, Печенізькому, Великобурлуцькому, а також в містах Первомайське і Чугуїв.

У свою чергу, глава правління ПАО "Укргазвидобування" Олег Прохоренко повідомив, що цього року компанія планує інвестувати в об'єкти газодобування на території Харківської області 2,3 млрд гривень - це буріння, підключення свердловин, будівництво установок з комплексної підготовці газу, трубопроводи тощо.

"Ми підтримуємо ідею, щоб частина ренти залишалася в місцевих громадах, - відзначив Олег Прохоренко. - Харківська область - це серце сьогоднішньої здобичі. Область дає 7,5 млрд куб. м газу - це більше половини усієї здобичі. У різних філіях тут працюють близько 11 тисяч людей, багато населених пунктів безпосередньо залежать від діяльності компанії. Ми зобов'язані поводитися як відповідальні надрокористувачі і члени суспільства".

 

 

comments powered by HyperComments