За словами активістів, підсудних «айдарівців» били та залякували

П'ятниця, 18 березня 2016, 17:10
Як свідчать активісти, сам судовий процес над бійцями «Айдару» проходить з порушенням, а права звинувачуваних брутально порушуються.
За словами активістів, підсудних «айдарівців» били та залякували

«Хоча справа вже почала розглядатися, потерпілим не дали можливості ознайомитися з нею, – розповів Юрій Лихота, голова ГО «Харківська Хунта», – по-друге, перший слідчий, який почав вести цю справу, зараз працює в «ДНР». Суд від початку намагався проводити закриті засідання. Вони просто не пускали до зали активістів. Одного із потерпілих «менти» так били, що він тепер пересувається на милицях. Було навіть окреме клопотання щодо нього. Щоб випустили під підписку. Воно також не було задоволено. Що розповідають хлопці? Багатьох із них викрали. Викрадали з мішком на голові, декілька разів возили, змушували ночувати в морзі. Їх залякували. Слідчі їх били та змушували підписувати все, що ті хотіли».

Як повідомлялося раніше, сьогодні Апеляційний суд Харкова задовольнив клопотання прокурора щодо проведення засідань в закритому режимі. До дебатів має відбутися декілька таких засідань, на які громадськість не матиме жодного доступу. 

comments powered by HyperComments