Фахівці з гендерних відносин вчать адмініструвати проекти

П'ятниця, 18 березня 2016, 21:19
У харківському Центрі гендерної культури розпочався курс, мета якого — зорієнтувати учасників у спеціфіці функціонування третього сектору і підготувати їх до плідної і професійної роботи. Пілотний експрес-курс з адміністрування проектів громадських організацій розрахований на 18 годин і передбачає усі аспекти, з якими може стикнутися активіст. Основний акцент — робота адміністратора і усе, що з нею пов’язане.
Фахівці з гендерних відносин вчать адмініструвати проекти

Перше заняття відбулося 17 березня. Учасники познайомились та дізналися основну термінологію курсу. Відповідно до повідомлення на сайті Центру, програма передбачає також такі теми: види проектів у громадському секторі та їхній дизайн, формування команди, принципи спільної діяльності, робота зі ЗМІ та в соцмережах, ділове листування та діловий етикет, гендерна складова як наскрізна будь-якого соціального проекту тощо.

За словами керіника Центру гендерної культури Тетяни Ісаєвої, наразі набір у першу группу завершено. На заняття прийшли 30 людей. Переважно це активісти та волонтери харківськіх громадських організацій, але є й викладачі ВНЗ, чиновники, а також ті, хто планує організацію ОСББ, власний проект або бізнес, пов’язаний із соціальною сферою.

Курс триватиме до кінця березня. У Центрі наголошують, він не останній. Пробна група дозволить перевірити дієвість і актуальність теоретичного і практичного матеріалу, зорієнтуватися у потребах харківських активістів і відповідно виправити курс для майбутніх груп. Навчання безоплатне і передбачає сертифікування.

 

comments powered by HyperComments