У Харкові відбувся пікет на підтримку Надії Савченко

Тетяна Зарубіна  |  Понеділок, 21 березня 2016, 21:20
Сьогодні у Харкові відбувся пікет на підтримку Надії Савченко,яка чекає на оголошення вироку у Донецькому міському суді Ростовської області
Пікет у Харкові на підтримку Надії Савченко

Пікет відбувся у Харкові поруч з Генеральним консульством Російської Федерації  на вулиці Максиміліанівській, 22.  Приблизно о 12 годині на протилежній від консульства вулиці зібрались активісти партії "Батьківщина" та небайдужі громадяни.  Під час проведення пікету лунали заклики на підтримку Надії, та сподівання на  її швидке звільнення. Активісти вигукували "Надіїї волю", "Слава Україні".

На пікеті зібралися близько 60-100 осіб. Переважно це були представники партіїї "Батьківщина", які тримали партійні прапори та плакати зі словами підтримки Надії Савченко. Зустрічі тривала близько години, після її завершення пікетувальники швидко розійшлися.

Пікет на захист Надії Савченко

На жаль, серед присутніх не вдался помітити представників інших демократичних сил Харкова. Місце пікету охороняли поліцейські та бійці Нацгвардії, які вишикували навколо учасників події подвійний кордон, захищаючи іх від провокацій та будь якої агресії.

Слід нагадати, що російька прокуратура вимагає для українскої полоненки 23 роки за гратами. Вирок має бути винесений за два дні, 21  і 22 березня. Раніше Росія відмовилась звільняти Надію у рамках обміну незаконно затриманими полоненими.

Надія Савченко

 

comments powered by HyperComments