Як мешканців одного будинку зробили заручниками у власному помешканні

Юлія Гуш  |  Четвер, 24 березня 2016, 12:30
Власники ОСМД «Примеровское» зазнають чимало проблем від власного керівництва – починаючи від відключення світла і закінчуючи рейдерським захватами.
Як мешканців одного будинку зробили заручниками у власному помешканні

Про це розповіли мешканці цього будинку та представники Харківської правозахисної групи. Ця історія розпочалася з того, що 2 березня керівництво ОСМД «Примеровское» незаконно відключило світло в шести квартирах. А коли мешканці будинку намагалися якось вирішити цю проблему, керівництво ОСМД спровокувала бійку, під час якої постраждав один з власників квартир.

«Деякі мешканці знімали на відео те, що відбувалося, – розповів Андрій Шевченко, власник квартири в ОСМД «Примеровское», – Поліванцев вибив телефон у одного з наших мешканців. Я намагався захисти власність, так як він хотів її знищити. Це йому вдалося зробити. Розпочалася бійка, під час якої на мене напав Білецький. Поравав куртку, повалив на землю та наніс три удари... Потім я отримав два важкі удари, можливо, ногою. Я їх не бачив... Був поставлений діагноз – закрита черепно-мозкова травма і закритий перелом кісток носа зі зміщенням».

Андрій Мазнєв, який також є власником квартири в даному будинку, розповів, що проблеми розпочалися після того, як будівлю здали в експлуатацію. Майбутнім власникам обіцяли комфортне приміщення бізнес-класу. Але в результаті вони отримали будівлю, яка не була завершена в необхідній мірі. «Не було нічого, – зазначив він – було тільки світло і холодна вода. За нашими оцінками, вони приблизно на півтора мільйони (гривень) обманули наших мешканців».

Півтора року мешканці змушені були жити без необхідних зручностей. Потім вони вирішили створити власне СНД, щоб відстоювати свої права. Подали позов на забудовника, написали масу скарг, в тому числі до Генпрокуратури. В результаті чого вона відкрила справу проти забудовника. Але в грудні 2014 року був організований рейдерський захват зі зміщенням голови  Ольги Мазнєвої та заміною її Поливанцевим. Все це робилося за підтримки адміністрації Московського району та Департаменту житлового господарства на чолі з Нехорошковим. Сам Поливанцев згодом умисно програв справу з передачі будинку на баланс. Тоді ж припинилася справа в прокуратурі з приводу забудовника.

Після цього обурені мешканці будинку подали позов до суду з приводу даного рейдерського захвату. Справа розглядається до сих пір, хоча пройшло вже більше року. Вона постійно затягується. Сам Поливанцев, за словами Мазнєва, почав «влаштовувати репресії проти Ольги Мазнєвої і всіх тих, хто її підтримує». Наприклад, відключаючи всім мешканцям будинку отеплення при морозі - 10 С°. Андрій Мазнєв зазначив, що сам Поливанцев, розуміючи свою безкарність, «почав усилювати терор». «І 23 лютого знову відключає отеплення, – розповів Мазнєв, – і 2 березня він вдається до «бойових дій» – відключає світло. А тим, хто з ним незгоден, ламає носи».

«Ситуація зовсім тупикова, – зазначила Яна Смелянська, журналістка Харківської правозахисної групи, – люди сидять без світла вже третій тиждень. Ніхто нічого робити не збирається. Щодо того факту, що Андрій був побитий, була написана заява в міліцію. Але ця заява була внесена до ЄРДР тоді, коли адвокат ХПГ Максименко в райвідділі почав розбиратися з даною проблемою. А то була така ситуація: людину побили, але ніхто нічого не робить».

Докладніше на відео Накипело Live

 

comments powered by HyperComments