Впровадити енергозбереження на Харківщині допоможуть власні розробки

Субота, 26 березня 2016, 10:21
Інститут проблем машинобудування ім. А.П. Підгорного розробляє кілька проектів, пов’язаних з альтернативними та заощадливішим використанням традиційних джерел енергії.
Впровадити енергозбереження на Харківщині допоможуть власні розробки

Науковці проводять стендові випробування в лабораторіях СВЧ-плазми, композитного палива, водневої енергетики. Одною з найбільш перспективних у повідомленні прес-служби ХОДА називається гідроенергетика. В інституті розробляють проекти акумулюючих мікро- і мінігідроелектростанцій. Вони зможуть забезпечити енергією окремі об'єкти (навіть невеликі селища) при мінімальних витратах.

Намагаються тут оптимізувати біопаливо з відходів виробництва, а також видобуток природних копалин в нафтовій і газовій галузі.

«В інституті проблем машинобудування є великий потенціал у сфері енергоефективності, цікаві проекти. Ми детально вивчимо перспективи подальшої співпраці і будемо використовувати всі можливості для розвитку і впровадження вітчизняних енергозберігаючих технологій», - зазначив начальник Управління паливно-енергетичного комплексу Олексій Белоцький.

comments powered by HyperComments