Колотнеча під облпрокуратурою. Коментарі свідків

Понеділок, 28 березня 2016, 15:51
Сьогодні опівдні під будівлею облпрокуратури відбувся пікет на підтримку всеукраїнської акції «Ні корупції в прокуратурі».
Колотнеча під облпрокуратурою. Коментарі свідків

Акцію підтримали активні харків’яни, представники «Автомайдану», «Громадської варти», «Молодіжного Націоналістичного Конгресу» та «Вільних людей».

«Якісь молодики в чорному одязі почали нападати на учасників акції, – розповів активіст харківського «Євромайдану» Борис Редін, — виникла колотнеча. Після чого члени «Громадської варти» почали кричати: «Сотня Лева» б’є людей». Ну, «Сотня Лева» чи ні – сказати не можу. Я просто бачив молодиків, які своєю поведінкою дуже нагадували «тітушок». Один в один. Прямо дежавю 2013-го та 2014 років».

Активіст підкреслив, що знаходився з боку. «Я бачив наступне: тиша і – колотнеча. І жіночий голос: «Міліція!». Дівчата з «Громадської варти» почали відбивати тих хлопців. Це варто побачити! Вони реально їх вигнали звідти», — розповів він.

Координатор «Євромайдану» Володимир Чистилін розповів «Справжній Варті», що невідомі цілеспрямовано напали на Дмитра Олійника. «Сьогодні під час пікету обласної прокуратури сталися якійсь дивні події. Як тільки привезли генератор, і люди стали розгортати плакати, група людей, схожа на «тітушок», накинулась на одного з організаторів цієї акції – Дмитра Олійника», — поділився він, додавши, що невідомі схопили молодика, поклали на асфальт і потім почали бити. «Причому дуже жорстоко. Ногами. Потім зав’язалася потасовка, люди намагалися якось відігнати від них. І таким чином ще декілька нападів на людей які намагалися розгорнути плакати. Їх розірвали. Була спроба зірвати мітинг, мирний протест, який йде по всій Україні», — резюмував координатор «Євромайдану».

«Сотня Лева» охороняла сцену ККЗ «Україна» під час громадських слухань 11 листопада 2015 року. В якийсь момент вони пропустили супротивників міської влади. Почалася колотнеча.

Активіст Дмитро Олійник не вперше потерпає від побиття. Нещодавно на улиці Чернишевській на нього і приятеля напали троє. Серед нападників був тренер з кікбоксингу Артур Марабян, який наніс перший удар. Відповідні свідчення Олійник записав на відео. Зазначимо, що активіст пов’язує цей напад з власною громадською діяльністю, зокрема, виступам проти Кернеса та його підлеглих. Самого мера Харкова сьогодні судять у Полтаві.

comments powered by HyperComments