Харківські науковці вийдуть на пікет

Понеділок, 28 березня 2016, 19:15
Регіональна організація профспілки працівників НАН України ініціювала мітинг «Захистимо науку в Україні».
Харківські науковці вийдуть на пікет

Акція відбудеться 29 березня з 14:00 до 15:00 на пл. Свободи навпроти будівлі Обласної державної адміністрації.

«Катастрофічна ситуація з фінансуванням науки в Україні в 2016 році призвела до скорочень і необхідності працювати в режимі неповного робочого часу. Все це відбувається на тлі стрімкого зростання цін, знецінення гривні та захмарних тарифів на комунальні послуги. Настав час сказати гучне «ні» спробам знищити науку в Україні», - йдеться у повідомленні, розповсюдженому Харківською регіональною організацією профспілки працівників НАН України.

Основні вимоги пікетувальників:

1. Виконання норм ст.36 і ст.48 Закону України «Про наукову і науково-технічну діяльність». На думку організаторів, це дозволить забезпечити конституційні права науковців на роботу за фахом і відповідну платню.

2. Кабінету Міністрів України невідкладно внести, а Верховній Раді прийняти зміни до Закону «Про державний бюджет України на 2016 рік», збільшивши фінансування НАН України на 725 млн. 43 тис. грн.

Зазначимо, що на Харківщині розташовано кілька установ НАН України: Центр радіофізичного зондування Землі ім. А.І.Калмикова НАН України та НКА України, Інститут іоносфери НАН та МОН України, Інститут радiофiзики i електронiки iм. О.Я.Усикова, Математичне відділення Фiзико-технiчного інституту низьких температур iм. Б.I.Вєркiна, Науковий фiзико-технологiчний центр НАН та МОН України, Науково-навчальний комплекс Інституту космічних досліджень НАН України та НКА України, Головної астрономічної обсерваторії НАН України та Харківського національного університету радіоелектроніки МОН України, Радiоастрономiчний інститут, Спецiальне конструкторсько-технологiчне бюро з кріогенної техніки Фiзико-технiчного інституту низьких температур iм. Б.I.Вєркiна, НТК «Інститут монокристалів» НАН України, Фiзико-технiчний інститут низьких температур iм. Б.I.Вєркiна.

comments powered by HyperComments