Аслак Солумсмоєн: «Роздача допомогла приблизно 6 000 сім’ям пережити цю зиму» (фото)

Юлія Гуш  |  Вівторок, 29 березня 2016, 13:40
Представники гуманітарної місії розповіли, як вони допомогли людям, що проживають вздовж лінії зіткнення, пережити цю зиму.
Аслак Солумсмоєн: «Роздача допомогла приблизно 6 000 сім’ям пережити цю зиму» (фото)

Гуманітарні штаби ГО «Проліска» сумісно з УВКБ ООН надавали допомогу родинам, які проживали в охоплених війною населених пунктах Донецької області. Преш за все, їх завдання полягало в тому, щоб допомогти місцевим мешканцям пережити цю зиму. Адже далеко не всі мали можливість дістати, наприклад, теплий одяг чи паливо для обігріву власних помешкань. «Якби не вугілля, то я не знаю, я би вони пережили зиму», – зазначив Євген Каплін, координатор «Проліски».

«Ми надали 18 000 одиниць товару, – розповів Аслак Солумсмоєн, голова офісу УВКБ ООН в Харкові, – це основні товари господарського вжитку. Тобто, це зимові куртки, зимовий одяг, шапки, свічки тощо. Також ми надавали людям тверде паливо – дерево або вугілля. І так, ми роздали 4 000 тон вугілля і 800 кубометрів дров. Ця роздача допомогла приблизно 6 000 сім’ям пережити цю зиму. При наданні цієї допомоги ми були сильно залежні від організації «Проліска». Нам вдалося дібратися приблизно до 24 населених пунктів, які знаходяться вздовж лінії зіткнення чи прямо на ній».   

Солумсмоєн зазначив, що гуманітарна допомога надавалася і в тих населених пунктах, до яких важко дістатися через об’єктивні причини. Також він додав, що і в цьому році мешканці даних територій можуть розраховувати на їх допомогу – і правову, і психологічно-соціальну, і гуманітарну. Також їм допомагатимуть у відбудовуванні помешкань, які зазнали руйнувань в результаті воєнних дій. 

comments powered by HyperComments