Ювілей Марусі Вольвачівни відзначать новим туристичним маршрутом

Юлія Гуш  |  Вівторок, 29 березня 2016, 16:22
У Харкові відзначать 175-ту річницю з дня народження Марусі Вольвачівної екскурсіями до її рідного села.
Ювілей Марусі Вольвачівни відзначать новим туристичним маршрутом

Новий туристичний маршрут буде пов’язаний з біографією української поетеси, письменниці та громадсько-культурної діячки Марусі Вольвачівної. Це подорож до села Черемушна, де вона народилася. «Наша область відома видатними людьми, – зазначила Галина Черепня, заступниця директора департаменту культури і туризму ХОДА, – на Харківщині творили і працювали відомі філософи, поети, музиканти, академіки. Такі як Барабашов та Ландау. Працювали у нас також Григорій Сковорода, Квітка-Основ’яненко, відомі артисти Утьосов і Шульженко. Таким чином, ми департаментом розробили низку тематичних екскурсій, присвячених видатним особам… Ми будемо популяризувати туризм в Харківській області. Маємо сподівання, що туристичний потік буде збільшено».   

«В сьогоднішньому постіндустріальному суспільстві цікавість до чогось рідного, українського, народного, фольклорного підвищується, – розповіла Наталя Аксьонова, доцентка кафедри українознавства ХНУ імені В. Н. Каразіна, – і тому ми намагаємося зрозуміти цю постать саме на її батьківщині. Ми хочемо туди поїхати, щоб побачити, що надихнуло цю людину, просту селянку, мати такі літературні здобутки. Коли я вперше потрапила до того села – я була дуже вражена. Бо воно непересічне».

Подорожі до Черемушної стартують завтра, 30 березня. «Обов’язково це буде щось театралізоване, – зазначила Вікторія Склярова, координаторка Українського клубу Слобідчини, – студенти нашої Академії культури готують невеличку п’єсу за твором «Кажи жінці правду та не всю». Ще одна складова етнотуру – це спілкування з місцевими краєзнавцями. Це обов’язкова частина».

Докладніше на відео Накипело Live:

 

comments powered by HyperComments