У Харкові пропонують звести 35-метрову піраміду

Середа, 30 березня 2016, 08:28
Пропозиція побудувати архітектурний комплекс у сквері на площі Свободи зареєстрована на сайті Харківського міського голови під №953.
У Харкові пропонують звести 35-метрову піраміду

Ініціатор вважає за потрібне розташувати в центральній частині скверу на площі Свободи монументальну білу або кольору слонової кістки ротонду «з колонами і куполом». Зовнішній діаметр і висота — близько 50 м, купольна частина — ще 10-20 м. Щоб харків'янам і гостям міста, що зустрічаються в сквері «не пекло в голову влітку».

В центрі ротонди пропонується побудувати фонтан «з купальницями і всілякими міфічними креатурами як художньо-конструктивними елементами, щоб був шикарний вид».

Від ротонди до постаменту пам'ятника Леніну — прокласти доріжку, «по обидва боки якої в два ряди будуть стояти статуї крилатих чарівних істот (можливо, сфінкси, херувими, дракони або щось інше), щоб харків'яни і гості міста могли безперешкодно по ній ходити в обох напрямках».

Піраміда того самого кольору, що ротонда, постане на місці постаменту (ширина підстави і висота 25-35 м). Виконати її автор пропонує «з сучасних високотехнологічних матеріалів (можливо, армований полимербетон або геополімери), щоб забезпечити зносостійкість і довговічність конструкції».

Передбачені і джерела фінансування: за рахунок благодійних внесків та донорських пожертв з усього світу, без обмеження. «В якості компенсації імена спонсорів будуть вигравірувані золотом на гранях піраміди або на карнизі ротонди (за бажанням). Таким чином, у всіх харків'ян і інших жителів планети з'явиться можливість увійти в історію міста Харкова, побудувати собі пам'ятник за життя і передати цю частку вічності наступним поколінням в величних формах зодческої спадщини Слобожанщини», — підсумовується у петиції.

comments powered by HyperComments