До Харкова прийде «Французька весна»: концерти, кіно і дегустація вишуканих вин

Тетяна Зарубіна  |  Середа, 30 березня 2016, 19:52
Традиційний фестиваль «Французька весна» вже вкотре відбудеться у Харкові з 6 до 24 квітня.
До Харкова прийде «Французька весна»: концерти,  кіно і дегустація вишуканих вин
Як повідомила сьогодні представник Посольства Франції в Україні Марі-Аннік Дюар, цього року жителям Харкова запропонують ознайомитися з різноманітною програмою, яка продемонструє сучасні тенденції французької культури.
 
«Це будуть виставки, кіносеанси, вистави, концерти, конференції, спортивні заходи і багато іншого. В черговий раз жителі України зможуть побачити все розмаїття нашої культури і отримати неймовірні враження від побаченого і почутого», - зазначила представник посольства. З повною програмою фестивалю «Французька весна» в Харкові, часом і місцем проведення заходів можна ознайомитися  на сайті Харківської міської ради.
 
Французька весна
 
Виставка «Стіни між людьми»
 
Фестиваль «Французька весна» в Харкові почнеться в середу, 6 квітня, в Харківському художньому музеї, де відкриється виставка фотографій Олександри Новосьолофф і Франка Несса «Стіни між людьми». До експозиції увійдуть знімки з 10 країн, народи яких в силу політичних та історичних причин розділені стінами.
 
Французький кінематограф
 
Найбльшуувагу організатори фестивалю традиційно приділили французькому кінематографу. Наприклад, у кінотеатрі «8½» 14-17 квітня відбудуться допрем'єрні покази  різних фільмів, які ще не вийшли на екрани у Франції, а 18-20 квітня - ретроспектива фільмів Жака Одіара. Крім того, 22-23 квітня відбудеться нічний сеанс короткометражок.
 
Дегустація вин і концерти
 
Також у рамках фестивалю відбудеться дегустація розкішних  вин із регіону Бордо, концерт французької групи «Рапсоді», яка виконує пісні на стику репу і класичної музики, виставка «Наполеонівська карикатура ХІХ століття». Крім того, планується тест-драйв французьких автомобілів, турнір з гри петанк, а також показ музичної п'єси з елементами клоунади для маленьких і дорослих під назвою «Бла-бла-бла» і вистави «Вечеря з дурнем».
 
Французька весна
 
Директор громадської організації «Альянс Франсез» в Харкові Тімоте де Майяр розповів, що щороку до фестивалю приєднується все більше українських партнерів, які популяризують франкофонну культуру. «Це велика можливість всім разом працювати над різноманітними проектами в галузі культури, медіа, обмінюватися думками і досвідом. Крім того, Україна знаходиться на сході Європи, де зараз дуже напружено, і всі музиканти, художники, артисти повертаються до Франції і діляться своїми думками і баченням того, що тут відбувається», - зазначив Тімоте де Майяр.
 
 
Нагадаємо, що Французька весна в Україні (фр. Le Printemps français en Ukraine; рос. Французская весна в Украине) — щорічний фестиваль французької культури в Україні. Кожного квітня фестиваль пропонує різноманітну програму в сфері образотворчого мистецтва, кіно, літератури та інших галузей культури. «Французька весна» відбувається у Києві та в багатьох інших містах України - Дніпропетровську, Донецьку, Харкові, Львові та Одесі. фестиваль було засновано у 2004 році Посольством Франції в Україні.
 
comments powered by HyperComments